Primarului Bacăului i s-a făcut rău în sala de judecată și a fost dus la spital; procesul a fost amânat

Primarului Bacăului i s-a făcut rău în sala de judecată și a fost dus la spital; procesul a fost amânat

Primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, i s-a făcut rău în sala de judecată, marți, în timpul unui termen al procesului în care este judecat pentru fapte de corupție, acesta fiind transportat la spital după ce echipajul ambulanței a constatat că a suferit un puseu de tensiune. După ce Romeo Stavarache a fost transportat cu targa din sală, judecătorul a decis întreruperea audierilor martorilor denunțători în acest proces și a fixat drept termen de judecare pe fond data de 5 aprilie.

Tot astăzi urma să fie decisă, la cererea inculpaților, și schimbarea măsurii de control judiciar care expiră pe data de 6 martie. DNA însă ceruse pentru Romeo Stavarache revenirea la arest preventiv. Cum primarul Bacăului a fost transportat la spital, s-a decis ca această speță să fie judecată pe data de 3 martie.

În schimb, pentru doi inculpați, Liviu Goian și Liviu Cenușă, aflați sub control judiciar, s-a decis prelungirea acestuia. Constantin Apostol și Costel Cășuneanu, ceilalți doi inculpați în dosar, sunt judecați în stare de libertate.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA către instanța ce judecă cazul se indică faptul că, în perioada 2008 — 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți inculpati, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați.

Pentru cei vizați de dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...