Primele 4 sisteme antiaeriene Patriot au fost recepționate de România

Primele 4 sisteme antiaeriene Patriot au fost recepționate de România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a luat parte marți la recepționarea primelor 4 sisteme antiaeriene Patriot. El a declarat că aceste sisteme Patriot îi vor oferi țării noastre o capabilitate antiaeriană de ultimă generație.

Foto Facebook/Angel Tîlvăr

„Prin recepționarea primelor patru sisteme Patriot, România va deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație, complet integrabilă în sistemul NATO. Sistemele PATRIOT, cu posibilități testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru țara noastră.

Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României. Militarii Regimentului 74 PATRIOT, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în ţară, pe configurația specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanță și recepţie a sistemelor”, arată un mesaj al ministrului apărării, Angel Tîlvăr, potrivit Digi24.

Aceste echipamente de apărare antiaeriană de ultimă generație au ajuns în România prima dată în 2020. Atunci a avut loc o instruire colectivă a echipajelor cu ajutorul militarilor din SUA. Rolul instruirii acestora a fost de formare a deprinderilor de operare și mentenanță.

În octombrie 2022 România s-a alăturat altor 13 state membre NATO care au semnat o scrisoare de intenție pentru achiziționarea comună a sistemelor Patriot și Arrow 3.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...