Primele colete alimentare oferite de către Guvernul României au ajuns în Republica Moldova

Primele colete alimentare oferite de către Guvernul României au ajuns în Republica Moldova

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega și ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, au participat joi la evenimentul de recepționare a primului lot de colete alimentare, oferit cu titlu gratuit Republicii Moldova de către Guvernul României, informează un comunicat remis AGERPRES de Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, Agenția Rezerve Materiale a depozitat cele 12.500 de colete alimentare, care au sosit în Republica Moldova cu nouă autotrenuri din România, iar alte 7.500 colete urmează să ajungă săptămâna viitoare. Acestea conțin
produse alimentare (făină, paste făinoase, mălai, conserve de carne și de legume), toate fabricate în România și însoțite de certificate de calitate și siguranță alimentară conform rigorilor Uniunii Europene. Valoarea totală a celor 20 de mii de
colete alimentare este de 400.000 euro.

Beneficiari ai acestor colete alimentare sunt copiii cu dizabilități și persoanele cu dizabilități severe din copilărie.

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a mulțumit Guvernului României pentru suportul acordat. "Este un ajutor bine venit și apreciat în ajunul sărbătorilor de Paști. Vom distribui imediat aceste colete către beneficiari. Coletele alimentare vor pleca chiar de mâîne în raioanele Briceni, Ocnița și Glodeni. (...) Începând cu ziua de luni, coletele alimentare vor fi repartizate în toată republica', a precizat joi Brega.

La rândul său, Marius Lazurca a menționat că ajutorul acordat este un gest de solidaritate din partea României. "Trimitem aceste colete în perioada pascală celor mai nevoiașe familii din Republica Moldova și ne dorim ca acestea să ajungă până la Paști la toți destinatarii pe care i-am identificat împreună cu autoritățile de la Chișinău", a spus ambasadorul român.

Conform comunicatului citat, Guvernul de la București a mai oferit 1.170 tone de zahăr, care au fost distribuite instituțiilor sociale, iar în luna mai Republica Moldova urmează să mai primească 16 mii tone de păcură destinate prevenirii situațiilor de risc în domeniul energetic.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA