Primele exerciții comune Japonia-India cu aeronave de luptă

Primele exerciții comune Japonia-India cu aeronave de luptă

India a devenit cea de a cincea ţară cu care Japonia desfăşoară un astfel de exerciţiu bilateral, după Statele Unite, Australia, Marea Britanie şi Germania.

Aparate F-15 FOTO: Twiter

Japonia şi India au început luni primele lor exerciţii militare comune cu aeronave de luptă, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Tokyo, transmit dpa şi Kyodo.

La exerciţiile prevăzute să se desfăşoară timp de 11 zile la baza aeriană Hyakuri din apropiere de Tokyo iau parte patru aeronave F-2 şi patru F-15 ale Forţelor aeriene de autoapărare japoneze, precum şi patru aeronave de luptă Su-30MKI, două C-17 de transport şi un avion IL-78 de realimentare ale forţelor aeriene indiene.

Miniştrii de externe şi apărării ai celor două ţări au convenit organizarea acestor exerciţii la prima lor reuniune în format "doi+doi" care a avut loc în noiembrie 2019 la New Delhi, dar ele au fost amânate din cauza pandemiei, scrie Agerpres.

SUA, Japonia, India şi Australia, care formează aşa-zisul grup Quad (Dialog cvadrilateral), urmăresc să-şi extindă angajamentul în regiunea Indo-Pacific, unde China încearcă la rândul ei să-şi întărească influenţa.

Potrivit Ministerului nipon al Apărării, India a devenit cea de a cincea ţară cu care Japonia desfăşoară un astfel de exerciţiu bilateral, după Statele Unite, Australia, Marea Britanie şi Germania.

Forţele terestre şi navale japoneze au mai organizat manevre comune cu omologii lor din India.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat