Primele imagini cu avariile de la Nord Stream, după scurgerile cauzate de „explozii puternice“ - FOTO / VIDEO

Primele imagini cu avariile de la Nord Stream, după scurgerile cauzate de „explozii puternice“ - FOTO / VIDEO

Au apărut primele imagini cu o gaură de cel puțin 50 de metri în conducta Nord Stream, după exploziile puternice cauzate de presupuse acte de sabotaj, scrie The Moscow Times.

Ruptură în gazoductul Nord Stream 1 Foto Twitter

Între timp, poliția daneză a declarat că inspecțiile pe care le-a efectuat asupra conductelor 1 și 2 în zona economică daneză din Marea Baltică au confirmat că pagubele au fost „provocate de explozii puternice”.

În înregistrările video publicate de ziarul suedez Expressen, o ruptură masivă și metal răsucit pot fi văzute pe conducta Nord Stream 1 la 80 de metri adâncime în Marea Baltică.

Expressen a precizat că înregistrările video, filmate luni, arată cum peste 50 de metri din conductă lipsește sau este îngropată sub fundul mării, iar pe fundul mării pot fi observate rupturi lungi care duc până la conducta spartă.

„Doar o forță extremă poate îndoi metalul atât de gros în modul în care vedem” a declarat pentru Expressen Trond Larsen, operator de drone la compania norvegiană Blueye Robotics.

Larsen, care a pilotat drona submersibilă care a capturat înregistrarea video, a mai spus că se poate vedea și „un impact foarte mare pe fundul mării în jurul conductei”.

Cele două conducte Nord Stream au fost avariate de explozii sub Marea Baltică la sfârșitul lunii septembrie, provocând patru scurgeri.

În imaginile publicate de ziarul suedez Expressen, poate fi observată o ruptură masivă în conducta Nord Stream 1, la 80 de metri adâncime, pe fundul Mării Baltice.

Investigaţii suplimentare cu privire la avarierea gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 în zona economică exclusivă daneză vor fi conduse în comun de poliţia din Copenhaga şi Serviciul danez de securitate şi informaţii.

„Este încă prea devreme pentru a spune ceva despre cadrul în care cooperarea internaţională cu, de exemplu, Suedia şi Germania se va desfăşura, întrucât depinde de câţiva actori", a indicat poliţia din Copenhaga.

Descoperirile autorităţilor daneze par similare celor ale procurorilor suedezi, care au declarat că alte două avarii în gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică, par de asemenea că au fost cauzate de explozii şi că acest caz este investigat ca sabotaj major.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...