Primele imagini cu Linda Evangelista, dezvăluite de revista People, după tratamentul cosmetic care a desfigurat-o

Primele imagini cu Linda Evangelista, dezvăluite de revista People, după tratamentul cosmetic care a desfigurat-o

Fostul top model Linda Evangelista a apărut pe prima pagină şi în editorialul publicat miercuri de revista People dezvăluind, pentru prima dată după ce s-a distanţat cinci ani de viaţa publică, sechelele rămase după tratamentul estetic eşuat care a avut asupra ei un efect secundar puţin obişnuit, relatează EFE.

Evangelista, în vârstă de 56 de ani, descrie în exclusivitate pentru revista People "coşmarul" pe care îl trăieşte după s-a supus procedurii CoolSculpting dezvoltat de compania Zeltiq, un tratament de criolipoliză pentru a reduce stratul de grăsime şi care asupra ei a avut un efect contrar, "desfigurând-o brutal", potrivit ei.

"Îmi plăcea să defilez pe podium. Acum mă tem să nu mă întâlnesc cu cineva cunoscut. Nu mai pot trăi aşa, să mă ascund şi să mă ruşinez. Pur şi simplu nu mai pot trăi cu această durere. Acum sunt dispusă să vorbesc, în sfârşit", a mărturisit ea.

Celebra top model din anii 90 se lasă fotografiată cu un aer serios pe coperta revistei, însă în paginile interioare ea îşi dezvăluie partea laterală a bustului, îmbrăcată într-un maiou cu bretele, pentru a artă efectul hiperplaziei adipoase paradoxale (PAH), produs de tratamentul cosmetic pe care l-a urmat.

La câteva luni după tratamentul pe care l-a efectuat în mai multe şedinţe între 2015 şi 2016, ea a început să observe apariţia de protuberanţe, care se întăreau şi deveneau insensibile, în acele părţi ale corpului supuse procedurii de criolipoliză, precum bărbia, pulpele şi zona pieptului.

Evangelista a crezut că nu urmează corect tratamentul şi a ajuns să nu mai mănânce aproape nimic până când în final a mers la medic. Acesta diagnosticat-o cu hiperplazie adipoasă paradoxală (PAH), un efect secundar foarte rar, care afectează mai puţin de 1 % dintre pacienţii ce recurg la CoolSculpting, şi pentru care nu există vindecare.

"Medicul mi-a spus că niciun fel de regim alimentar, niciun fel de exerciţii fizice nu vor corecta acest lucru, niciodată", a subliniat Evangelista.

În septembrie 2021, ea a dat în judecată compania Zeltiq, subsidiară a laboratorului biofarmaceutic AbbVie, argumentând că nici marketingul "agresiv" din jurul procedurii Coolsculpting şi nici pe site nu sunt menţionate riscurile de a dezvolta PAH şi a cerut daune în valoare de 50 de milioane de dolari.

După ce a dezvăluit anul trecut pe reţelele de socializare suferinţele prin care a trecut, fosta top model speră ca imaginile publicate acum să "ajute şi alte persoane aflate în aceeaşi situaţie" să-şi recupereze identitatea, pe care am pierdut-o "mai presus de aspectul fizic", a subliniat ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...