Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

Marți s-au întâmplat două evenimente care încep să confirme apropierea dintre PSD și USR PLUS, în perspectiva unei iminente alianțe de guvernare după alegerile din 6 decembrie. 

B1: Florin Iordache, șef la Consiliului Legislativ pentru că USR nu a votat cu Augustin Zegrean

Social-democratul Florin Iordache a devenit noul șef al Consiliului Legislativ după ce a obținut, marți, 185 de voturi „pentru”, în ședința plenului reunit la Senatului și Camerei Deputaților.

Potrivit unor surse politice, citate de B1, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ar fi câștigat la votul din Parlament dacă cei de la USR ar fi respectat înțelegerea cu PNL și l-ar fi susținut cu toții. La schimb, social-democrații l-au susținut pe George Edward Dircă, de la USR, pentru funcția de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. 

La ședința de plen de marți au fost prezenți 240 de parlamentari, iar pentru șefia Consiliului Legislativ au existat 228 de voturi valabil exprimate.

Astfel, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, susținut de PSD, a obținut votul favorabil din partea a 185 de aleși, în timp ce alți 43 au votat „împotrivă”.

Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, susținut de liberali, a înregistrat 41 de voturi „pentru" și 187 de voturi „împotrivă".

Pe de altă parte, funcția de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost câștigată de senatorul USR George Edward Dircă.

Aici, din cei 240 de parlamentari prezenți, au existat 191 de voturi valabil exprimate, iar potrivit surselor citate, social-democrații ar fi votat cu Dircă.

Astfel, acesta a obținut 174 de voturi ”pentru” și 17 ”împotrivă”, rezultat prin care și-a asigurat funcția.

La Cluj, PSD l-a cooptat pe Patriciu Achimaș-Cadariu, fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș să deschidă lista candidaților la Camera Deputaților

Potrivit informațiilor apărute în presa locală, PSD Cluj l-a cooptat pe medicul Patriciu Achimaș-Cadariu să deschidă lista candidaților pentru Camera Deputaților. Sociologul Vasile Dâncu – recent ales președinte al Consiliului Național al PSD – va deschide lista pentru Senat.

În ședința internă a PSD Cluj, de marți seara, s-au validat listele de candidați pentru alegerile parlamentare programate în 6 decembrie, scrie Actual de Cluj.

Primul loc pe lista candidaților la Senat îl ocupă sociologul Vasile Dâncu. Supriza o constituie medicul Patriciu Achimaș-Cadariu, care a acceptat să deschidă lista candidaților PSD Cluj pentru Camera Deputaților, relatează publicația, citând servuscluj.ro.

Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, a fost ministru al Sănătății în guvernul Dacian Cioloș.

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...