Primită de soții Macron la Palatul Elysée, Rihanna vorbește despre "o întâlnire absolut incredibilă"

Primită de soții Macron la Palatul Elysée, Rihanna vorbește despre "o întâlnire absolut incredibilă"

La o lună după ce l-a abordat pe Twitter, Rihanna a petrecut miercuri peste o oră în compania președintelui francez Emmanuel Macron și a soției sale, "o întâlnire absolut incredibilă" susține vedeta, care a venit la șeful statului francez pentru a-i cere să contribuie cu ajutor financiar la Parteneriatul mondial pentru educație, un fond umanitar a cărui ambasadoare este, relatează AFP.

"Am avut o întâlnire absolut formidabilă cu președintele și prima doamnă, au fost incredibil de primitori", a declarat la ieșirea din palatul prezidențial cântăreața din Barbados, care sprijină mai multe ONG-uri și care a fost desemnată de Harvard personalitatea umanitară a anului. "Am fost foarte inspirată și impresionată de leadership-ul său", a adăugat ea.

"Am vorbit despre educație pe plan mondial. Vom avea anunțuri importante de făcut în septembrie și vom acționa mai mult în Africa în octombrie", a precizat ea vorbind despre fondul umanitar al cărei ambasadoare este. "Este anul educației", a mai spus Rihanna.
Sute de fani, dintre care mulți tineri, s-au îngrămădit pe trotuarul din fața Palatului Elysée pentru a o vedea pe vedetă, care a fost primită la palatul prezidențial de Brigitte Macron, îmbrăcată în blugi și o vestă albă.

Emmanuel Macron nu s-a afișat împreună cu cântăreața în fața fotografilor.
Totul a plecat de la o postare pe Twitter. La 24 iunie, Rihanna, una dintre cele mai mari vedete de la nivel mondial, a scris pe Twitter, unde are 75 de milioane de follower-i: "Bună ziua @EmmanuelMacron, se va angaja Franța pentru Fondul pentru educație?"

Ea i-a adresat mesaje similare premierului canadian, Justin Trudeau, președintelui argentinian, Mauricio Macri, și cancelarului german, Angela Merkel.

Abordat în același mod de Rihann pe Twitter în septembrie 2016, Francois Hollande s-a mulțumit să răspundă printr-un tweet în care promitea să-i adreseze "un răspuns detaliat".

Este o săptămână specială pentru Brigitte și Emmanuel Macron, care l-au primit luni și pe cântărețul Bono, venit și el să discute cu președintele Franței despre asociația sa umanitară de ajutor pentru educație, One.

Președintele francez a confirmat că vrea să aducă ajutorul francez pentru dezvoltare la 0,55% din PIB până în 2022, respectiv cu 3 miliarde de euro în plus față de cele 9,4 miliarde actuale. Însă, pentru 2017, guvernul vrea să reducă cu aproape 140 de milioane de euro acest ajutor.

"Diplomație people cu Bono sau Rihanna și #enmemetemps (în același timp — n.r.)" decretul din 21/07 care anulează 136 de milioane de euro pentru ajutorul de dezvoltare #nocomment", a postat ironic pe Twitter fost candidat socialist la alegerile prezidențiale, Benoît Hamon.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...