Primul caz de reinfectare cu noul coronavirus în Statele Unite, identificat în statul Nevada (studiu)

Primul caz de reinfectare cu noul coronavirus în Statele Unite, identificat în statul Nevada (studiu)

Oamenii de ştiinţă americani au identificat pentru prima dată o persoană din Statele Unite care a fost reinfectată cu noul coronavirus, potrivit unui studiu care nu a fost deocamdată analizat de experţi externi, informează Reuters.

Acest raport, publicat online, descrie cazul unui bărbat de 25 de ani din Reno, un oraş din statul american Nevada, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în luna aprilie, după ce a prezentat simptome uşoare. El s-a îmbolnăvit din nou la sfârşitul lunii mai şi a dezvoltat simptome mai severe de COVID-19, maladia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

"Acest studiu reprezintă cel mai probabil un exemplu clar de reinfectare... reinfecţiile sunt posibile - fapt pe care îl ştiam deja, pentru că imunitatea nu este niciodată garantată 100%", a declarat Kristian Anderson, profesor de imunologie şi microbiologie la Scripps Research, un institut de cercetare din La Jolla, California.

Cazuri prezumtive de reinfectare au început să fie raportate şi în alte zone ale lumii, însă au apărut totodată o serie de întrebări legate de acurateţea testelor de depistare. La începutul acestei săptămâni, cercetătorii de la Universitatea Hong Kong au prezentat detalii despre un bărbat de 33 de ani care s-a recuperat în aprilie după un caz sever de COVID-19 şi care a fost diagnosticat din nou, după patru luni, cu o tulpină diferită a noului coronavirus.

Cercetătorii de la Universitatea Nevada, Facultatea de Medicină din Reno şi Laboratorul de Sănătate Publică din Nevada au spus că pot să demonstreze prin intermediul unor testări sofisticate faptul că virusul asociat cu cele două infectări ale pacientului din Reno reprezintă tulpini diferite din punct de vedere genetic.

Specialiştii americani au accentuat însă ideea că reinfectările cu noul coronavirus sunt cel mai probabil cazuri rare, dar consideră că descoperirea lor sugerează faptul că expunerea iniţială la SARS-CoV-2 ar putea să nu garanteze o imunitate totală pentru toţi pacienţii.

"Nu ştim cu ce frecvenţă apar aceste reinfectări şi cum ar putea să se modifice acest fenomen de-a lungul timpului", a declarat profesorul Anderson. "Înainte de a avea studii mai ample care să lămurească aceste chestiuni, nu putem să ajungem la o concluzie pentru ceea ce ar putea să însemne un caz singular pentru longevitatea şi robusteţea imunităţii la COVID-19 şi relevanţa sa pentru un viitor vaccin", a adăugat specialistul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul