Primul deces provocat de variola maimuței în Belgia

Primul deces provocat de variola maimuței în Belgia

Belgia a înregistrat săptămâna aceasta primul deces al unui pacient infectat cu variola maimuței, conform raportului Institutului de Sănătate Publică Sciensano, informează AFP.

Belgia a înregistrat un prim deces cauzat de variola maimuței

Pe 29 august, țara avea 706 cazuri confirmate de variola maimuței, preciza instituția.

Dintre aceşti bolnavi, din care aproape toţi prezentau leziuni cutanate, 32 au fost spitalizaţi, au adăugat specialiştii de la Sciensano, subliniind că doi dintre pacienţii internaţi „aveau şi o tulburare imunitară preexistentă", scrie Agerpres.

„Până în această zi, un deces a fost semnalat - la o persoană care prezenta probleme medicale preexistente", precizează acelaşi raport.

OMS: Variola maimuței se răspândește mai lent în Europa

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a arătat că la data de 31 august 2022 erau raportate 50.496 de cazuri şi 16 decese în 101 ţări şi teritorii.

În Europa, primele cazuri au apărut în primăvară. La sfârșitul lunii iulie, Spania confirmase două decese cauzate de variola maimuței.

Boala afectează în pricipal comunitatea homosexuală, iar majoritatea transmiterilor se produc în cadrul raporturilor sexuale.

asupra necesităţii de a evita orice formă de stigmatizare a unei comunităţi specifice, întrucât acest lucru i-a face pe membrii acelei comunităţi să ascundă boala, să nu se trateze şi să continue să o răspândească.

OMS a activat cel mai ridicat nivel al său de alertă pe 24 iulie pentru a încerca să evite situaţia în care epidemia de variola maimuţei ar câştiga în amploare şi s-ar instala definitiv la nivel global.

De la sfârşitul lunii august, răspândirea virusului înregistrează un început de încetinire în Europa, potrivit OMS, o tendinţă coroborată şi cu datele oficiale din Belgia (36 de cazuri înregistrate în ultima săptămână, în raport cu cele 47 confirmate în săptămâna precedentă).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?