Primul gest MAFIOT! Candidatura șefei secției Penale de la Curtea Supremă pentru un nou mandat a fost RESPINSĂ de slugile PSD din CSM! Penalii obțin un AVANTAJ STRATEGIC MAJOR!

Primul gest MAFIOT! Candidatura șefei secției Penale de la Curtea Supremă pentru un nou mandat a fost RESPINSĂ de slugile PSD din CSM! Penalii obțin un AVANTAJ STRATEGIC MAJOR!

Ce veți citi în continuare demonstrează că Mafia a preluat controlul! Este, în acest moment, cea mai perversă lovitură dată Justiției! In timp ce prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans era la Bucuresti pentru a discuta situatia din Justitie, Sectia pentru judecatori a CSM a respins candidatura judecatoarei Mirela Sorina Popescu la sefia Sectiei Penale a ICCJ pentru un nou mandat de 3 ani, decizie ce va avea efecte asupra dosarelor penale cu ministri si parlamentari de pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, scrie Romania Curata.

Judecatoarea Popescu a condus aceasta sectie in ultimii 3 ani. Mandatul ei a expirat pe 24 ianuarie cand CSM a amanat sa ia in discutie candidatura ei pentru un nou mandat de 3 ani si sa ceara reinvestirea de catre presedintele Romaniei. In schimb, CSM a lasat-o tot pe judecatoarea Popescu sa conduca interimar Sectia Penala a ICCJ."Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea candidaturii pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a doamnei judecator Popescu Mirela Sorina. (Admitere 4, respingere 5, 1 abtinere)", se arata in ordinea de zi solutionata a CSM.

De ce e important seful Sectiei Penale a ICCJ

Surse din cadrul CSM au explicat pentru Romania Curata ca presedintele Sectiei Penale a ICCJ este extrem de important intrucat organizeaza completurile de judecata si planificarile de sedinta. In plus, conduce Completurile de dezlegare a chestiunilor de drept si, cel mai important, conduce unul dintre cele doua Completuri de 5 judecatori ale ICCJ, care dau sentintele definitive la ministri si parlamentari. Dupa cum stiti, demnitarii sunt judecati de Sectia penala a ICCJ.

Judecatoarea Mirela Popescu conduce Completul de 5 judecatori la Elenei Udrea si Alina Bica

Completul de 5 judecatori al ICCJ care judeca apelul in dosarul gala Bute si va da verdictul final este format din urmatorii judecatori: Mirela Sorina Popescu - presedinte, Ionut Matei - judecator, Constantin Epure - judecator, Simona Cirnaru - judecator, Simona Encean - judecator.

Potrivit acelorasi surse, C5 condus de judecatoarea Popescu judeca si cele doua procese de coruptie in care a fost condamnata fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, prietena de shopping la Paris a Elenei Udrea. La fond, Bica a primit 4 ani cu executare in dosarul cu Adriean Videanu si 3 ani si jumatate in dosarul cu fostul sef al Fiscului, Serban Pop. Elena Udrea a primit 6 ani cu executare. Acum, ambele sunt plecate in Costa Rica. Alina Bica sustine ca face avocatura acolo, iar Elena Udrea ca este insarcinata cu gemeni. Odata ajunsa in Costa Rica, Udrea a declarat la Antena 3 ca medicii i-au recomandat sa evite calatorile cu avionul din pricina sarcinei.

Cine face parte din Sectia de judecatori a CSM

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului, Sectia pentru judecatori a CSM este controlata de gruparea Savonea-Baltag, adica de 5 judecatoare considerate apropiate de PSD dintre cele 9 cat sunt in total. Fosta sefa a Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Lia Savonea, este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu fostul senator PSD condamnat pentru coruptie, Catalin Voicu. Fosta sefa a AMR, judecatoarea Gabriela Baltag, este o obisnuita a platourilor tv de la Antena 3. De notat ca, potrivit acelorasi surse, Completul de 3 judecatori al ICCJ care a dat sentinta de condamnare, la fond, in dosarul Voicu a fost judecatoarea Mirela Popescu.

NOTĂ: Pe 25 ianuarie, agenția de presă Agerpres a difuzat o știre conform căreia, conform surselor din interiorul CSM, se votase delegarea judecătoarei Mirela Popescu pentru un nou mandat la șefia Secției Penale. Iată că nu a fost așa...  PUCIUL lui Dragnea asupra completelor de 5 de la Curtea Supremă a EȘUAT! CSM a delegat-o, în sfârșit, pe judecătoarea Mirela Popescu .
 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina