PUCIUL lui Dragnea asupra completelor de 5 de la Curtea Supremă a EȘUAT! CSM a delegat-o, în sfârșit, pe judecătoarea Mirela Popescu

PUCIUL lui Dragnea asupra completelor de 5 de la Curtea Supremă a EȘUAT! CSM a delegat-o, în sfârșit, pe judecătoarea Mirela Popescu

Puciul lui Dragnea asupra completelor de 5 de la Curtea Supremă a eșuat! CSM a delegat-o, în sfârșit, pe judecătoarea Mirela Popescu. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, delegarea în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătoarei Mirela Sorina Popescu, care ocupă aceeaşi poziţie din 24 ianuarie 2015, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Vă reamintim că CSM a amânat de mai multe ori luarea unei decizii în privința delegării în funcția de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătoarei Mirela Sorina Popescu. Mai multe surse au vorbit despre un puci coordonat de la PSD/Dragnea pentru a se forța schimbarea judecătoarei Popescu și slăbirea completelor de 5. Cele care dau sentințele definitive în marile cazuri de corupție.

Potrivit ordinii de zi a Secţiei publicate pe pagina de internet a CSM, joi a fost luată în discuţie Nota Direcţiei resurse umane şi organizare numărul 1.351/2018 privind propunerea de delegare a judecătoarei Mirela Sorina Popescu în această funcţie.

Pe 18 ianuarie, Secţia pentru judecători a decis să amâne susţinerea interviului, în vederea depunerii de către judecător a unor înscrisuri, fără a stabili un termen.

În aceeaşi zi, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi a cerut Secţiei pentru judecători organizarea unei noi şedinţe, până la data de 24 ianuarie, pentru reînvestirea în funcţie a preşedintelui Secţiei penale, judecătoarea Mirela Sorina Popescu, când urma să expire mandatul în curs, considerând că "orice întârziere după această dată prejudiciază bunul mers al activităţii Secţiei penale cu repercusiuni asupra actului de justiţie".

Conform dispoziţiilor articolului 53 alineatul 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, preşedinţii de secţii ai ÎCCJ sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea CSM, dintre judecătorii Înaltei Curţi care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani.

Numirea în funcţia de preşedinte de secţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alineatului 3 al aceleiaşi legi. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”