Primul moment al cutremurului din Turcia, surprins de camera unei mașini VIDEO

Primul moment al cutremurului din Turcia, surprins de camera unei mașini VIDEO

Risc Seismic

Primul moment al celui de-al doilea seism din Turcia a fost întregistrat de camera de bord a unei mașini. Imaginile sunt de-a dreptul cutremurătoare. Șoferul a văzut cum, în jurul său, oamenii aleargă disperați în stradă, iar clădirile încep să se prăbușească.

Primul moment al dezastrului provocat de cutremur, în Turcia FOTO Captură video Twitter

După marele cutremur de magnitudine 7,8 pe scara Richter , în Turcia au avut loc nu mai puțin de 240 de replici. Cea mai puternică dintre acestea s-a produs la numai nouă ore distanță de prima catastrofă. Luni, în jurul orei prânzului a avut loc și cel de-al doilea cutremur, complet neașteptat. Magnitudinea sa a fost revizuită de seismologi la 7,5 pe scara Richter.

Cum arată primul moment al dezastrului

Nimeni nu se mai aștepta ca după marele cutremur să mai aibă loc și un al doilea. Cu atât mai mult, la un interval atât de scurt. În timp ce circula pe șosea, un șofer a fost martor la scene absolut tulburătoare, iar drept dovadă stau imaginile surprinse de camera de bord a mașinii sale.

Ceasul din partea de jos a ecranului indica ora 13:25, întocmai momentul în care panica se instaurează, din nou, în sudul Turciei. Filmarea a fost realizată în Kahramanmaraş, oraș cu o populație de mai bine de 300.000 de locuitori. Omul părea să circule liniștit, în momentul în care mașina sa începe să se zgâlțâie puternic. Conducătorul auto oprește chiar înainte ca numeroși pietoni, extrem de panicați, să îi sară în față. Aceștia fug din locuințele lor pentru a-și salva viața. Câteva secunde mai târziu, clădirile din jur încep să se prăbușească, de parcă o bombă ar fi explodat. În jur se împrăștie praf si moloz, moment în care și filmarea se oprește.

Dar nu sunt singurele imagini de acest fel. O altă perspectivă a tragediei poate fi urmărită și din afară. Un bărbat a surprins, cu telefonul mobil, tot un moment al celui de-al doilea cutremur, chiar din mijlocul străzii. Oamenii privesc înmărmuriți felul în care un bloc turn este doborât la pământ, chiar sub ochii lor. Totul în jur se transformă instant într-un haos general. Martorii țipă și o iau la goană, care încotro.

Cel de-al doilea cutremur a provocat, de asemenea, numeroase victime și pagube materiale uriașe. Un raport de marți dimineața arată că bilanțul total morților din Turcia și Siria ar fi depășit 5.000.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria