Primul monument în onoarea Wikipedia va fi în Polonia

Primul monument în onoarea Wikipedia va fi în Polonia

Primul monument din lume în onoarea Wikipedia va fi în orașul Slubice din Polonia, în apropiere de frontiera cu Germania, unde autoritățile locale doresc să evidențieze activitatea celei mai consultate enciclopedii libere pe internet, relatează vineri EFE.

'Obiectivul acestui monument este de a evidenția rolul cooperării internaționale, al conlucrării tuturor acestor persoane care își unesc eforturile în mod dezinteresat pentru binele celorlalți, pentru a promova cultura și cunoașterea', au semnalat, vineri, pentru agenția spaniolă de presă, surse din cadrul primăriei localității.

Inițiativa îi aparține lui Krzysztof Wojciechowski, director al Collegium Polonicum din Slubice, și de la început a avut sprijinul primăriei.

'Ideea reflectă aspirațiile orașului nostru, care, deși este mic, vrea să fie un centru academic de referință, un oraș pentru tineri', a explicat presei locale locțiitorul primarului din Slubice, Piotr Luczynski.

Monumentul, conceput de Mihran Hakobyan, artist armean licențiat la Slubice, va fi inaugurat la 22 octombrie, în prezența unor responsabili ai Wikipedia.

Ediția în poloneză a Wikipedia se numără printre cele mai active din lume de la intrarea ei în funcțiune în 2001 și numără peste un milion de articole în prezent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...