Primul rege britanic în România. Ce înseamnă vizita Regelui Charles al III-lea

Primul rege britanic în România. Ce înseamnă vizita Regelui Charles al III-lea

Următoarea vizită a Regelui Charles al III-lea în România ar urma să fie o premieră, pentru că este prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră, în timpul exercitării funcției de pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

FOTO Profimedia

Regele Charles al III-lea, proaspăt încoronat, va vizita România pe 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru „Adevărul”. Astfel, ar fi prima vizită oficială în țara noastră, în calitate de Rege și prin urmare a unui rege al Regatului Unit al Marii Britanii, în timpul exercitării funcției din fruntea monarhiei britanice.

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (...) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru „Adevărul”.

Primul monarh britanic pe teritoriul României

Prima vizită a unui membru al Familiei Regale britanice în România din întreaga istorie a fost în 1888, atunci când, la invitația Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta, a venit în țara noastră Albert Edward, Principe de Wales, cel care avea să devină 13 ani mai târziu Regele Edward al VII-lea.

Potrivit paginii oficiale a familiei regale a României, din 1888 de-a lungul anilor au existat mai multe vizite ale membrilor casei regale britanice, însă niciodată nu a fost vorba de un monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vizitele efectuate până acum fiind premergătoare încoronării.

Potrivit sursei citate, Alfred, Duce de Edinburg a efectuat o vizită în 1896, iar Regele George al VI-lea a venit în anul 1922 la București și Alba Iulia, în calitate de Duce de York.

Regele Charles al III-lea a vizitat de mai multe ori România, fiind însă până acum în calitate de Prinț.

Legătura Regelui Charles cu România

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Regele Charles al II-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri , acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.

Regele Marii Britanii este un admirator declarat al Transilvaniei, unde deține proprietăți. De asemenea, unele informații care s-au viralizat în mediul virtual în arătau ca urmaș al lui Vlad Țepeș. Însă alte informații, confirmate chiar de către rege, spun că a avut o stră-stră-străbunică din România.

Stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. A locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante