Primul rus condamnat la închisoare pentru incendierea unui birou de recrutare

Primul rus condamnat la închisoare pentru incendierea unui birou de recrutare

Un tribunal rus a pronunțat prima pedeapsă cu închisoarea pentru incendierea unui birou de înrolare, pe fondul unei serii de atacuri dezlănțuite la nivel național de invazia Ucrainei, relatează The Moscow Times .

Farber a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare. FOTO TASS

Circa 70 de centre militare de recrutare și clădiri guvernamentale au fost ținta unor atacuri în Rusia de la lansarea invaziei pe 24 februarie, iar în 21 septembrie președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a rezerviștilor.

Ilia Farber a fost găsit vinovat de aruncarea unor cocktailuri Molotov într-un birou de recrutare și într-un birou de înrolare militară din republica Udmurtia, în luna mai, provocând un incendiu și pagube materiale, a anunțat, miercuri, instanța regională.

Astfel, bărbatul a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare într-o colonie penitenciară.

Farber, în vârstă de 48 de ani, locuiește în Moscova, la 1.200 de kilometri de Udmurtia. Acesta a pledat vinovat și a mărturisit că „a vrut să vadă dacă poate arunca o sticlă” spre birouri.

După ce a văzut incendiul, și-a dat seama ce a făcut și acum își regretă acțiunile”, a afirmat instanța într-o postare publicată pe Telegram.

Farber risca o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare și o amendă de 2,6 milioane de ruble (43.000 de dolari).

Presa rusă l-a identificat pe Farber drept un fost profesor de arte, literatură și muzică din mediul rural, care a fost închis în anul 2012 pentru luare de mită, într-o regiune situată la nord de Moscova.

Un tribunal rus a redus pedeapsa de opt ani de închisoare a bărbatului cu mai mult de jumătate în anul 2013, după ce liderul de la Kremlin și-a manifestat indignarea față de sentința inițială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...