Primul SEMN! Nicolicea şi Şerban Nicolae vor fi liderii grupurilor PSD de la Camera Deputaţilor şi Senat

Primul SEMN! Nicolicea şi Şerban Nicolae vor fi liderii grupurilor PSD de la Camera Deputaţilor şi Senat

Primul semn dat de PSD despre intențiile din Parlament! Grupurile parlamentarilor PSD vor fi conduse, temporar, de Eugen Nicolicea (Camera Deputatilor) si Șerban Nicolae (Senat), a propus Liviu Dragnea intr-o sedinta care a avut loc marti.

"Ca lider de grup pentru a intra efectiv in proceduri la Camera Deputatilor il propun pe Eugen Nicolicea, la Senat pe Serban Nicolae", a adaugat liderul PSD.

Nicolicea, deputat de Calarasi, a fost unul dintre liderii UNPR pana anul acesta, revenind insa in PSD dupa ce Gabriel Oprea a plecat din UNPR.

Dușmanii DNA

Nicolae a fost ales senator de Bucuresti. El si-a depus candidatura pentru sefia partidului in 2015, care insa nu i-a fost acceptata, din motive procedurale (Liviu Dragnea a fost in final singurul candidat). Nicolae este autorul mai multor proiecte legislative controversate, precum cea de modificare a Codului de Procedura Penala prin care ar fi eliminata incatusarea in cazurile de coruptie si introdusa masura "arestului sever".

In luna iulie, Eugen Nicolicea a cerut, intr-o emisiune la Antena 3, ca Biserica Ortodoxa sa-i excomunice pe procurorii DNA pentru ca au indraznit sa-l cheme pe mitropolitul Ardealului la audieri.

Nicolicea s-a aratat revoltat ca procurorii DNA l-au convocat la sediul lor pe mitropolitul Laurentiu Streza. „Trebuiau sa mearga ei la mitropolie. Biserica tolereaza prea multe, procurorii ar trebui excomunicati”, a declarat Nicolicea.

De asemenea, Serban Nicolae a fost unul dintre cei mai aprigi aparatori ai lui Gabriel Oprea, cand DNA a cerut ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia. ”Ce are a face uciderea din culpa cu combaterea coruptiei? Cu totii ne amintim ca in Senat s-a dat un vot prin care s-a cerut inceperea urmaririi penale impotriva senatorului Oprea pentru abuz in serviciu in aceeasi speta, unde ni s-a spus ca a obtinut niste foloase necuvenite constand in minute castigate in trafic. Sa ridice piatra cel care n-a mers niciodata peste viteza legala intr-o localitate”, le-a spus Serban Nicolae senatorilor in luna septembrie.

Senatorul PSD a lansat atacuri dure la adresa DNA, institutie a carui activitate a incercat sa o duca in derizoriu. ” Spuneam in urma cu 11 ani ca va ajunge DNA sa ancheteze si un viol daca se intampla sa fie urmat de un furt de un milion de euro din poseta victimei. Am ajuns in situatia neplacuta sa discutam despre combaterea coruptiei la un omor din culpa. Nu-i departe cazul cand vom discuta la DNA si despre distrugere din culpa pentru ca s-a indoit o bara si s-a spart un far intr-un accident rutier si ancheteaza DNA pentru ca de aia au fonduri, de aia s-au sporit cheltuielile, de aia s-au adoptat resurse suplimentare, tehnica de ultima generatie, sporuri si alte forme de stimulare ca sa ancheteze ca s-au ciocnit doua masini in trafic sau ca nu a fost semnalizata corect o groapa”, a spus Nicolae de la tribuna Senatului.

* VIDEO Nicolicea, dat afară din emisiunea „Jurnalul de Seară” după ce l-a jignit pe Moise Guran

* Eugen Nicolicea vrea infiintarea unei Garzi Nationale a Romaniei aflate in subordinea Parlamentului

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a depus un proiect de lege prin care ar urma sa se infiinteze Garda Nationala a Romaniei, structura care va functiona sub controlul Parlamentului si care va avea atat forte terestre cat si aeriene.

In Expunerea de motive, Eugen Nicolicea sustine, printre altele, ca infiintarea Garzii Nationale a Romaniei "ar asigura cadrul organizatoric al pregatirii premilitare a tinerilor pe baza de voluntariat" - deci, o rezerva pregatita cu costuri reduse pentru armata profesionista - si ar contribui la "cresterea gradului de siguranta si de securitate al populatiei", potrivit PressOne.ro.

Fragmente din proiectul de lege:

"Structurile militare vor functiona pe timp de pace cu nuclee de mobilizare, incadrate cu militari numai in functii-cheie (comandanti, sefi de stat major, administratori etc.). Armamentul, echipamentele specifice precum si tehnica militara vor fi asigurate din timp de pace si conservate dupa normele si regulile in vigoare, cu exceptia celor care vor intra in procesul de instruire a fortelor.
Fortele terestre vor fi alcatuite din opt. Brigazi de Infanterie sau Brigazi Mecanizate, o Brigada de Geniu si o Brigada de Artilerie Terestra dupa standarde NATO, organizate pe cate sase batalioane si subunitatile de arme si specialitati militare subordonate nemijlocit comandamentului brigazii.
Brigada de Geniu va fi dislocata in municipiul Deva iar Brigada de Artilerie Terestra in municipiul Braila. Cele doua Brigazi vor fi subordonate direct Inspectoratului General al Garzii Nationale a Romaniei.
Fortele aeriene vor fi alcatuite din opt Baze de Elicoptere, dotate cu elicoptere de lupta si avioane de transport, precum si cu avioane de transport, precum si cu avioane de vanatoare de productie autohtona, organizate de escadrile, patrule si celule.
Conducerea administrativa si operationala la nivel national se realizeaza de catre Inspectoratul General al Garzii Nationale, cu sediul in municipiul Bucuresti. Inspectoratul General al Garzii Nationale este condus de catre un inspector sef numit de catre Biroul permanent al Senatului."
Pregatirea personalului permanent va cuprinde cursuri de baza/ initiere si cursuri de perfectionare cu durata de sase saptamani in scolile de aplicate si centrele de pregatire ale MAPN si MAI.

Pentru a deveni membri ai Garzii Nationale, doritorii ar trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

"a) au varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani,

b) au obtinut aviz medical si psihologic,

c) sunt absolventi ai studiilor liceale,

d) sunt absolventi ai stagiului de pregatire teoretic si practic organizat de Garda Nationala a Romaniei."

Angajatii permanenti ar urma sa fie pregatiti, in stagii a cate 6 saptamani, in centre speciale ale Ministerului de Interne si ale Ministerului Apararii.

Voluntarii ar fi instruiti la nivel teoretic, potrivit aceluiasi proiect, la sediile garzilor locale, timp de cate 16 ore pe saptamana. Dupa instruirea teoretica, voluntarii ar urma sa se pregateasca alte 12 saptamani intr-o unitate specializata.

Personalul permanent al GNR ar urma sa beneficieze de indemnizatii lunare, un control medical gratuit pe an, asigurare medicala, dar si norma de hrana si asigurarea cheltuielilor cu transportul in timpul interventiilor, noteaza PressOne.

In ceea ce priveste voluntarii, acestia ar primi, la randul lor, urmatoarele beneficii:

"a) scutiri de la plata unor taxe si impozite locale,

b) plata asigurarii locuintelor de domiciliu,

c) control medical anual gratuit,

d) asigurare medicala pe durata stagiului si a convocarilor periodice,

e) asigurarea hranei si a transportului pe durata stagiului si a convocarilor periodice,

f) asigurarea unei indemnizatii pe durata stagiului si a convocarilor periodice,

g) pregatirea in colegiile si universitatile institutiilor cu atributii in domeniul securitatii si apararii nationale".

Fondurile necesare functionarii Garzii vor fi asigurate de catre Guvern, iar Garda ar urma sa fie constituita in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Proiectul a fost depus la parlament pe 31 octombrie si se afla in dezbatere publica.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria