Principesa Margareta: Ca bună româncă și Custode al Coroanei, îmi voi închina viața și munca națiunii noastre

Principesa Margareta: Ca bună româncă și Custode al Coroanei, îmi voi închina viața și munca națiunii noastre

Principesa Margareta a afirmat miercuri că va respecta legământul regelui și, cu emoție și onoare, cu simț al datoriei, ca bună româncă și Custode al Coroanei, își va închina viața și munca națiunii române și românilor de pe tot Pământul.

 "Chemată a fi urmașa bunului Rege Mihai, care mi-a lăsat ca sfântă moștenire iubirea și credința față de România, voi continua munca și voi respecta legământul său. În eforturile pentru dezvoltarea și consolidarea țării, voi avea ca model exemplul părintelui nostru și convingerea lui în destinul poporului român. Aduc adâncă recunoștință celor patru generații anterioare ale familiei mele, care au creat legătura între țară și Casa Regală", se menționează în Proclamația Custodelui Coroanei române către țară transmisă AGERPRES miercuri.

Potrivit principesei Margareta, este vorba de 150 de ani care au adus României instituții moderne, dezvoltare, consolidare și deschidere către lume.

"În lunga sa viață, al patrulea rege al României a găsit sprijin în credință, în speranță și în răbdare. În toate împrejurările, el a răspuns cu dreptate și, când a fost posibil, cu iertare. Sunt sigură că, în viitor, românii vor rămâne iubitori de Coroană, uniți în conștiință și acțiune, pentru propășirea națională, în contextul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice. Cu emoție și onoare, cu simț al datoriei, ca bună româncă și Custode al Coroanei, îmi închin viața și munca națiunii noastre și românilor de pe tot Pământul. Așa să ne ajute Dumnezeu!", se arată în Proclamație.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Irina Rimes, în călduri?

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…