Prințesa Leonor a Spaniei va urma cursurile Academiei Militare. Este viitoarea comandantă supremă a forțelor armate

Prințesa Leonor a Spaniei va urma cursurile Academiei Militare. Este viitoarea comandantă supremă a forțelor armate

Prinţesa Leonor a Spaniei, moştenitoare prezumptivă a tronului Spaniei şi viitoare comandantă supremă a forţelor armate, a început joi trei ani de pregătire militară cu un amestec de entuziasm şi emoţii.

Prințesa Leonor a Spaniei va urma cursurile Academiei Militare FOTO EPA EFE

Fiica cea mare a regelui Felipe al VI-lea, Leonor, care va împlini 18 ani în octombrie, a sosit la Academia Militară din Zaragoza puţin după prânz, însoţită de părinţii ei, regele Felipe şi regina Letizia, şi de sora ei, Sofia.

Infanta le-a spus reporterilor că aşteaptă acest an „cu mult entuziasm'', dar a recunoscut că este în acelaşi timp „puţin emoţionată''.

Prinţesa va petrece un an la Academia Militară din Zaragoza, după care va merge la o şcoală navală care va include navigarea vasului şcolar „Juan Sebastian Elcano”, o goeletă cu patru catarge utilizată de marina spaniolă pentru antrenamente, şi îşi va finaliza studiile militare la General Air Academy.

În martie, când a anunţat pregătirea militară pe care o va urma Leonor, ministrul Apărării, Margarita Robles, a spus că Leonor este una dintre numeroasele femei care s-au înrolat în forţele armate.

„La un moment dat, comandantul suprem al forţelor armate va fi o femeie, iar în ultimii ani am făcut eforturi importante pentru a încorpora femei în forţele armate”, a spus Robles.

Monarhia spaniolă depune eforturi pentru a-şi repara imaginea după o serie de scandaluri izbucnite în ultimul deceniu, în special cele legate de fostul rege Juan Carlos, care a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, regele Felipe.

Guvernul şi casa regală au stabilit de comun acord că pregătirea militară „foarte intensă” a infantei va precede studiile universitare, la fel cum s-a întâmplat şi cu tatăl ei în anii 1980.

Adresându-se reporterilor din faţa Academiei, regele a spus: Este rândul lui Leonor acum , suntem entuziasmaţi, o susţinem. Primele zile vor fi dificile, dar le va depăşi cu efort şi răbdare.”

Leonor, care a absolvit recent un curs liceal de doi ani la UWC Atlantic College în Ţara Galilor, este prima în ordinea succesiunii la tron, dacă nu se naşte un moştenitor de sex masculin, urmată de sora ei, Sofia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat