Prinţesa Mako a Japoniei se va căsători la sfârşitul lunii octombrie după o lungă controversă

Prinţesa Mako a Japoniei se va căsători la sfârşitul lunii octombrie după o lungă controversă

După ani de controversă, prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, se va căsători în luna octombrie, însă va renunţa la ceremoniile tradiţionale şi nu va accepta indemnizaţia acordată de obicei femeilor din familia imperială care se căsătoresc cu oameni de rând, relatează vineri AFP.

Agenţia casei imperiale a declarat vineri că prinţesa Mako, în vârstă de 29 de ani, se va căsători cu Kei Komuro pe 26 octombrie, a informat presa locală.

Uniunea nu va începe însă în cele mai bune condiţii - agenţia casei imperiale le-a declarat jurnaliştilor că prinţesa suferă de stres post-traumatic din cauza acoperirii mediatice intense care înconjoară persoana şi familia ei.

Mako, fiica fratelui mai mic al împăratului Naruhito, a îndurat ani de critici şi amânări cu privire la planurile sale de căsătorie cu Kei Komuro, în vârstă de 29 de ani.

Conform legislaţiei actuale nipone, Mako îşi va pierde statutul oficial de prinţesă şi va deveni un simplu cetăţean în urma căsătoriei sale cu un bărbat care nu face parte dintr-o familie regală.

În plus, Kei Komuro este supus în continuare criticilor în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora mama lui ar fi împrumutat bani de la un fost logodnic pe care nu a reuşit să-i ramburseze.
Fostul partener al doamnei Komuro o acuză că nu i-a înapoiat mai mult de 4 milioane de yeni (în jur de 30.000 de euro), o sumă pe care ea a împrumutat-o pentru a finanţa o parte din studiile fiului ei.

Această dispută, care nu a fost încă rezolvată, a stârnit un scandal în Japonia, unde este aşteptat un comportament ireproşabil din partea membrilor familiei imperiale.

Kei Komuro a plecat în 2018 în Statele Unite pentru a-şi continua studiile de drept, o decizie percepută în Japonia ca o tentativă de a linişti situaţia.

Se aşteaptă ca tânărul cuplu să locuiască la New York după căsătorie. Kei Komuro a revenit în Japonia la începutul săptămânii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...