Prințesa Victoria a născut un băiat, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Suediei

Prințesa Victoria a născut un băiat, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Suediei

Prințesa moștenitoare a Suediei, Victoria, a născut, miercuri seara, un băiat, al doilea său copil, care a devenit din prima lui zi de viață al treilea în linia de succesiune la tron, informează agențiile de presă internaționale.

"Copilul și Victoria sunt foarte bine", a spus soțul prințesei moștenitoare, prințul Daniel, presei care s-a adunat la spitalul Karolinska din Stockholm, unde a avut loc nașterea, relatează Agenția France Presse (AFP).

Numele micului prinț care a avut la naștere 52 de centimetri lungime și a cântărit 3,65 kilograme urmează să fie anunțat joi, precizează agenția DPA.

În vârsta de 36 de ani, prințesa Victoria și soțul ei în vârsta de 42 de ani, s-au căsătorit în luna iunie 2010. Victoria si Daniel Westling s-au întâlnit în 2002 și s-au logodit în februarie 2009. Westling a fost antrenorul de fitness al prințesei Victoria.

Cuplul princiar are deja o fetiță pe nume Estelle, care a împlinit patru ani. Nou-născutul este al treilea în linia de succesiune la tron după prințesa Victoria și sora lui sora mai mare, prințesa Estelle născută în 2012.

Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia au acum patru nepoți, dintre care doi de la fiica lor cea mică Madeleine și se așteaptă ca în luna aprilie să vină pe lume și un al cincilea nepot de la fiului lor Carl Philip, căsătorit în iunie cu Sofia Hellqvist, un fost star TV, menționează AFP.

Suedia a schimbat în 1980 ordinea de succesiune la tron, astfel încât urmașul cel mai în vârstă, indiferent de sex, moștenește tronul, amintește agenția DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu