Prinţul Andrew a ajuns la o înţelegere cu Virginia Giuffre, cea care l-a acuzat de agresiuni sexuale

Prinţul Andrew a ajuns la o înţelegere cu Virginia Giuffre, cea care l-a acuzat de agresiuni sexuale

Prinţul Andrew al Marii Britanii a încheiat un acord amiabil cu Virginia Giuffre, o americancă ce l-a acuzat că a agresat-o sexual în 2001 şi care l-a dat în judecată în New York, au indicat marţi avocaţii reclamantei într-un document judiciar, potrivit Reuters şi AFP.

Înţelegerea, care prevede plata unei sume ce nu a fost dezvăluită, a fost prezentată ca parte din documentaţia juridică depusă la un tribunal federal din Manhattan, unde Giuffre l-a dat în judecată pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a în august anul trecut.

Acordul îl scuteşte pe prinţul Andrew de la o potenţială serie jenantă de dezvăluiri şi acuzaţii în lunile de dinaintea şi din timpul procesului, preconizat să înceapă în a doua parte a anului în curs, precizează Reuters.

Andrew, în vârstă de 61 de ani, a negat acuzaţiile formulate de Giuffre, potrivit cărora ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale în urmă cu peste două decenii, la o reşedinţă londoneză a fostei asociate a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi ar fi abuzat-o la două proprietăţi ale lui Epstein. Giuffre, în vârstă de 38 de ani, a fost una dintre cele mai vocale acuzatoare ale lui Epstein şi Maxwell.

Avocaţii lui Giuffre şi ai lui Andrew au precizat că prinţul intenţionează să facă o donaţie substanţială către organizaţia de caritate patronată de Giuffre, care susţine drepturile victimelor violenţelor sexuale.

Prinţul ''nu a avut niciodată intenţia de a-i face rău doamnei Giuffre şi recunoaşte că aceasta a suferit atât ca victimă a abuzului, cât şi în urma atacurilor publice nedrepte'', se mai precizează în documentul judiciar.

''Prinţul Andrew regretă asocierea sa cu Epstein şi salută curajul doamnei Giuffre şi a altor supravieţuitori care şi-au susţinut cauza proprie, precum şi a altora'', se mai spune în document. ''Se angajează să-şi demonstreze regretul pentru asocierea cu Epstein susţinând lupta împotriva prejudiciilor provocate de traficul sexual şi prin sprijinirea victimelor''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...