Prinţul Charles a acceptat titlul onorific de „Prinţ al Transilvaniei“

Prinţul Charles a acceptat titlul onorific de „Prinţ al Transilvaniei“

Moştenitorul Coroanei Britanice, Prinţul Charles, a acceptat titlul onorific oferit de primarul de Alba Iulia de a deveni „Prinţ de Transilvania”. Distincţia îi va fi oferită în Cetatea din Alba Iulia.

Autorităţiile locale din Alba Iulia susţin faptul că i-au făcut Prinţului Charles invitaţia de a vizita oraşul, dar şi de a primi titlul onorific de „Prinţ de Transilvania” în urmă cu ceva timp, mai ales că Alteţa Sa are şi câteva proprietăţi în zonă. La Alba Iulia a ajuns şi răspunsul din partea Prinţului care a spus cu acceptă acest titlu onorific.

Deocamdată nu se ştie când ajunge prinţul la Alba Iulia, dar administraţia locală speră ca acest lucru să se întâmple anul acesta, atunci când vor avea loc evenimentele dedicate „Zilelor Oraşului Alba-Iulia”, la începutul lunii iunie.

„Administraţia locală i-a făcut Prinţului Charles o invitaţie cu ceva timp în urmă să viziteze Alba Iulia şi să-i oferim titlul onorific de «Prinţ de Transilvania», el având proprietăţi aici. A venit răspunsul că acceptă. Nu ştiu când se va întâmpla, dar probabil în acest an, posibil la Zilele Oraşului Alba Iulia”, a declarat Gabriel Pleşa, viceprimarul din Alba Iulia.

Primarul oraşului Alba Iulia, fostă capitală a Transilvaniei, a trimis o invitaţie oficială către Prinţul de Wales pentru a primi titlul onorific de Prinţ al Transilvaniei. Iniţiativa ”Prince of Wales AND Transylvania” a fost lansată de Transylvania Beyond şi Visit Alba Iulia şi este popularizată prin intermediul ziarului britanic Daily Mirror.

”Este rege în aşteptare de o lungă perioadă de timp, dar acum i s-a oferit un alt titlu - prinţ al Transilvaniei. Invitaţia a venit de la un primar român şi este un titlu onorific. Charles deţine două case vechi de 400 de ani în zonă şi se spune că este vrăjit de Transilvania”, astfel îşi începe ziarul britanic prezentarea iniţiativei. Prinţul Charles are o legătură strânsă cu Transilvania şi nu ezită să spună acest lucru ori de câte ori ajunge aici. Pe lângă vacanţele pe care le petrece pe aceste meleaguri, Prinţul pare că are şi sânge de român, fiind unul dintre urmaşii lui Vlad Ţepeş.

„Ştim cât de mult iubiţi Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă şi aţi fost cel mai valoros ambasador al regiunii. În repetate rânduri aţi afirmat că vă trageţi rădăcinile din legenda lui Vlad Ţepeş. Pentru că iubiţi Transilvania aşa de mult, ne-am gândit că ce ar fi dacă, în loc să fiţi Prinţul de Wales, să fiţi Prinţul de Wales şi de Transilvania. Trebuie să recunoaşteţi «Prinţul de Wales şi de Transilvania» este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversaţie”, scrie în invitaţia trimisă Prinţului Charles, potrivit mirror.co.uk.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…