Prințul Charles, invitat de cardinalul Lucian să viziteze Blajul

Cardinalul Lucian Mureșan i-a transmis sâmbătă, prin Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Claudiu Pop, Prințului Charles, prezent la Teiuș, să viziteze Blajul, unde se află și cea mai veche grădină botanică din lume de pe lângă o școală secundară.

"A fost lansată o invitație pentru a veni la Blaj. (...) A fost încântat de invitație. Cred că e foarte dificil să răspundă afirmativ, dar a fost încântat de invitație și de mesajul Preafericitului Lucian, care i-a adus aminte și că la Blaj există cea mai veche grădină botanică creată pe lângă un liceu. Și l-am invitat să o vadă", a declarat, pentru AGERPRES, episcopul Claudiu.

Prințul Charles al Marii Britanii a vizitat sâmbătă Biserica greco-catolică din orașul Teiuș, monument istoric, construită la sfârșitul secolului al XVI-lea și ctitorită de Petru Racz și domnița Zamfira, strămoși ai contesei Claudia Rhedey de Kiss Rhede, stră-stră-străbunica Alteței Sale Regale.

Episcopul Claudiu a apreciat drept "emoționantă" prezența Alteței Sale Regale în România și prietenia care îl leagă de țara noastră.

"Îl vedem foarte des aici și se pare că se simte bine, se simte acasă. I-am transmis salutul Preafericitului Lucian pentru că ne-a onorat cu o vizită nu doar în România, ci într-o biserică greco-catolică, se pare construită de un strămoș al Alteței Sale. Am văzut că a fost foarte interesat de istoria bisericii, și mai îndepărtate și cea mai recentă, a persecuției, am văzut că a înțeles mai multe lucruri acum, de ce se împărtășește tradiția bizantină, care e legătura între Biserica Ortodoxă și Greco-Catolică. Cred că a fost interesat să se descopere într-un fel acasă, într-o nouă manieră, aici, în România, într-o biserică, după unele surse, la care au contribuit și strămoși ai săi. (...) M-am bucurat să văd că, din câte s-a văzut, s-a simțit sincer bine și acasă aici", a declarat episcopul Claudiu.

Prințul Charles a ajuns sâmbătă în județul Alba, la Teiuș, în încheierea vizitei sale private în România, efectuată în această săptămână.

AGERPRES/(A, AS — autor: Marinela Brumar, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere