Prințul consort Philip al Marii Britanii participă la ultimul său angajament public individual

Prințul consort Philip al Marii Britanii participă la ultimul său angajament public individual

Prințul consort Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, participă la ultimul său angajament public individual miercuri, după ce a îndeplinit mai mult de 22.000 de obligații similare, a confirmat luni Palatul Buckingham, relatează AFP.

"Acest lucru va încheia programul de angajamente individuale ale ducelui" de Edinburgh, a declarat o purtătoare de cuvânt a palatului pentru AFP.

"Totuși, el va putea alege să participe la angajamente împreună cu regina din când în când", a adăugat ea. Asta înseamnă că el nu se va retrage total din viața publică și va continua, când va dori, să o însoțească pe regină la unele dintre angajamentele sale.

La ultima sa ieșire individuală, prințul consort Philip, care a luptat în marina britanică în cel de Al Doilea Război Mondial, va trece în revistă o paradă a Royal Navy la Palatul Buckingham.

Retragerea sa a fost anunțată în luna mai, respectiv cu o lună înainte de cea de a 96-a sa aniversare, sărbătorită la 10 iunie.

Palatul Buckingham a afirmat că asta nu are legătură cu chestiuni de sănătate, în condițiile în care regina și soțul ei au renunțat la participarea la mai multe evenimente în preajma Crăciunului din cauza unei răceli puternice. În luna iunie, prințul Philip a fost spitalizat două nopți pentru a beneficia de îngrijiri pentru "o infecție legată de o patologie existentă".

De la accederea la tron a Elisabetei a II-a în 1952, prințul Philip a onorat 22.219 angajamente individuale, a efectuat 637 vizite oficiale în străinătate și a susținut 5.496 de discursuri, potrivit statisticilor întocmite de Palatul Buckingham. De asemenea, el asigura patronajul a 785 de organizații.

El va transmite acum ștafeta fiului său și moștenitorului tronului, Charles, care o reprezintă deja pe regină în călătorii în străinătate, precum și nepoților săi, prinții Harry și William.

Ultimul dintre ei, al doilea în ordinea succesiunii coroana britanică, a renunțat joi la meseria de pilot de elicopter-ambulanță pentru a se consacra pe deplin rolului său în cadrul casei regale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria