Prinţul danez Joachim, ''în stare stabilă'' după ce a fost operat pentru un cheag de sânge la creier

Prinţul danez Joachim, ''în stare stabilă'' după ce a fost operat pentru un cheag de sânge la creier

Prinţul danez Joachim, fiul cel mic al reginei Margrethe II, care a fost operat de urgenţă vineri seară în Franţa pentru un cheag de sânge la creier, se află în continuare "în stare stabilă" şi "se simte bine având în vedere circumstanţele", a anunţat duminică palatul regal, relatează AFP.

"Situaţia prinţului Joachim este în continuare stabilă. Din fericire, prinţului i s-au acordat la timp îngrijiri de către profesionişti şi se simte bine având în vedere circumstanţele", a declarat o purtătoare de cuvânt a palatului pentru agenţia de presă daneză Ritzau.

Joachim, 51 de ani, se afla în vacanţă alături de familie la Chateau de Cayx, în sud-vestul Franţei, o proprietate a familiei regale daneze situată în regiunea Lot, în momentul când a suferit un accident vascular cerebral.

Contrar versiunii iniţiale oferite de presa daneză care susţine că prinţul a fost transportat cu elicopterul, fiul cel mai mic al reginei Margrethe II a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Universitar din Toulouse, la 130 de kilometri de castel, a declarat palatul regal.

În ceea ce priveşte durata spitalizării, "este prea devreme pentru a spune ceva acum", a declarat purtătoarea de cuvânt, Lene Balleby.

Prinţul Joachim s-a mutat anul trecut în Franţa alături de soţia sa de origine franceză, prinţesa Marie, şi cei doi copii ai lor, Henrik şi Athena, după ce a fost invitat să participe la cel mai înalt curs de instruire pentru conducere militară din Franţa
la colegiul de apărare École Militaire din Paris, pe care l-a absolvit luna trecută.

La începutul lunii iunie, el a fost numit ataşat militar la ambasada daneză din Paris unde urmează să-şi înceapă mandatul de trei ani în septembrie.

Joachim este al şaselea pe linia de succesiune la tronul Danemarcei, în urma fratelui său mai mare, prinţul moştenitor Frederik şi cei patru copii ai acestuia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina