Prințul Harry și Meghan Markle, întâmpinați cu entuziasm, cu ocazia primului angajament public al lor

Prințul Harry și Meghan Markle, întâmpinați cu entuziasm, cu ocazia primului angajament public al lor

Prințul Harry și logodnica lui, actrița americană Meghan Markle, au avut parte de o primire entuziasmantă, vineri, în Nothingam - un oraș din centrul Angliei -, cu ocazia primei lor vizite oficiale după anunțul referitor la căsătoria cuplului, ce va avea loc în 2018, informează AFP.

Sute de persoane îmbrăcate cu haine de iarnă au sfidat temperaturile glaciale și au ieșit pe străzile din Nottingham pentru a-i saluta pe cei doi tineri, care au purtat paltoane lungi, în culori închise.

"E minunat, fantastic, avem noroc că au ales Nottingham pentru prima lor deplasare oficială!", a declarat pentru agenția britanică PA Irene Hardman, în vârstă de 81 de ani, care aștepta răbdătoare în spatele unei bariere pentru a asista la sosirea în oraș a cuplului princiar.

Frank Shelton, în vârstă de 81 de ani, originar din Carlton, o localitate din comitatul Nottinghamshire, un admirator al prinților William și Harry, a venit însoțit de nepoata lui, Kim, în vârstă de opt ani. Alți fani britanici au preferat să fluture drapelul american, în semn de omagiu adus originilor lui Meghan Markle.

După ce au strâns mâinile spectatorilor și au schimbat câteva cuvinte, timp de aproximativ 20 de minute, cu publicul, prințul Harry, în vârstă de 33 de ani, și Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, vor fi prezenți la o petrecere organizată de o asociație care sprijină bolnavii de SIDA. Apoi, ei sunt așteptați la o școală care participă la un program dedicat stopării delincvenței juvenile. Cele două teme reprezintă chestiunile preferate de prințul Harry în ceea ce privește acțiunile de caritate.

"Domnișoara Markle așteaptă cu nerăbdare să îi întâlnească pe toți acei tineri despre care i-a vorbit prințul Harry", a declarat purtătorul de cuvânt al prințului, Jason Knauf, înainte de această vizită oficială. El a dezvăluit că Harry se simte foarte atașat de orașul Nottingham, pe care l-a vizitat de mai multe ori.

Această deplasare este prima dintr-o lungă listă de angajamente prevăzute pe agenda cuplului, a cărui căsătorie va avea loc în capela St. George din perimetrul Castelului Windsor, unde bunica prințului Harry, regina Elisabeta a II-a, își petrece majoritatea weekendurilor și unde Harry a fost botezat. Cei doi tineri au spus că vor străbate întreaga țară în lunile următoare, pentru ca Meghan Markle să aibă ocazia de a o cunoaște mai bine.

Actrița americană, cunoscută în principal pentru rolul interpretat în serialul "Suits", a decis să renunțe la cariera artistică și la angajamentele sale din cadrul ONU, unde milita pentru drepturile femeilor, pentru a se consacra activităților caritative ale familiei regale britanice. Ea va deveni patroana Royal Foundation după căsătorie, alături de soțul ei, de prințul William și de soția acestuia — Kate, ducesă de Cambridge.

Fundația militează în special pentru bunăstarea militarilor și foștilor soldați, copiilor și adolescenților, protejării speciilor de viețuitoare amenințate cu dispariția și a mediului înconjurător, dar și pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg a chestiunilor legate de sănătatea mintală.

"Este o decizie pe care a luat-o ea însăși", a declarat purtătorul de cuvânt de la Palatul Kensington. "Ea vrea să aibă parte de un nou început și să se concentreze asupra Marii Britanii, să învețe să cunoască această țară și să călătorească în țările din Commonwealth", a adăugat el.

Cei doi tineri, care au o relație de 16 luni și s-au mutat împreună într-o reședință anexă de la Palatul Kensington, și-au anunțat luni logodna și au dezvăluit că se vor căsători în mai 2018. "Toate planetele s-au aliniat... Această femeie magnifică a intrat în viața mea, iar eu am intrat în viața ei", a declarat prințul Harry într-un interviu televizat.

Ziua exactă a căsătoriei prințului Harry cu Meghan Markle nu a fost deocamdată anunțată în mod oficial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria