Prinţul William şi Kate nu doresc o ceremonie amplă prin care să primească titlurile de prinţ şi prinţesă de Wales

Prinţul William şi Kate nu doresc o ceremonie amplă prin care să primească titlurile de prinţ şi prinţesă de Wales

Prinţul William şi soţia lui, Kate, au efectuat marţi prima lor vizită în Ţara Galilor după ce au devenit automat prinţ şi prinţesă de Wales în urma morţii reginei Elisabeta a II-a, însă, potrivit unei surse, nu doresc o ceremonie amplă prin care să primească în mod oficial aceste titluri, informează Reuters.

Prinţul William şi soţia luiau efectuat prima lor vizită în Ţara Galilor FOTO Arhivă

Cuplul princiar a revenit pe insula Anglesey din largul coastelor nordice ale Ţării Galilor, unde a locuit imediat după căsătorie şi unde prinţul William, devenit între timp moştenitorul tronului britanic, a lucrat ca pilot de elicopter pentru misiuni de salvare desfăşurate de Royal Air Force.

Ei au vizitat Holyhead Lifeboat Station înainte să călătorească spre oraşul Swansea din sudul Ţării Galilor, unde s-au întâlnit cu voluntari reuniţi într-o biserică.

Biroul lor de presă a precizat că prinţul William şi Kate au o afecţiune profundă pentru Ţara Galilor şi că îşi vor petrece mai mult timp în această regiune în calitate de prinţ şi prinţesă de Wales, titluri anunţate de noul rege Charles al III-lea în primul său mesaj public către poporul britanic după moartea reginei Elisabeta a II-a.

O sursă din anturajul casei regale a dezvăluit că nu există planuri pentru o ceremonie amplă de atribuire a acestor titluri care să semene cu cea organizată în onoarea prinţului Charles, care a primit titlul de prinţ de Wales în 1969 la Caernarfon Castle.

În schimb, prinţul William şi Kate se vor concentra, potrivit aceleiaşi surse, pe acţiuni care să aprofundeze încrederea şi respectul poporului galez.

Cel mai mare dintre fiii actualului monarh britanic, care este şi moştenitor al tronului, este desemnat în mod tradiţional prinţ de Wales începând din anul 1301, când Edward I a oferit acest titlu fiului său, care s-a născut la Castelul Caernarfon din nordul Ţării Galilor.

Omagiul prințului William pentru regina Elisabeta a II-a

William, prinţ de Wales și moştenitor al tronului britanic, i-a adus un omagiu bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, într-o declaraţie publicată sâmbătă de Palatul Kensington şi redată integral de PA Media/DPA.

„Lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice.

Eu, însă, am pierdut o bunică. Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt totodată incredibil de recunoscător.

Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea Reginei până în al cincilea deceniu de viaţă. Soţia mea a beneficiat timp de 20 de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au avut ocazia să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor.

A fost alături de mine în cele mai fericite momente ale mele. Şi a fost alături de mine în cele mai triste zile din viaţa mea. Ştiam că această zi va veni, dar va trece ceva timp până când realitatea vieţii fără Grannie va fi cu adevărat reală.

Îi mulţumesc pentru bunătatea pe care a arătat-o familiei mele şi mie. Şi îi mulţumesc în numele generaţiei mele pentru că a oferit un exemplu de devotament şi demnitate în viaţa publică, care era de altă epocă, dar care a fost întotdeauna relevant pentru noi toţi.

Bunica mea spunea că durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristeţea pe care o vom simţi în următoarele săptămâni va fi o mărturie a iubirii pe care am simţit-o pentru extraordinara noastră Regină.

Îi voi onora memoria susţinându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil”, a scris prințul William, noul moștenitor al tronului Marii Britanii.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?