Prioritățile României în UE discutate de premierul Cioloș cu europarlamentari

Prioritățile României în UE discutate de premierul Cioloș cu europarlamentari

Premierul Dacian Cioloș a discutat vineri la Palatul Victoria cu mai mulți europarlamentari români despre impactul referendumului din Marea Britanie asupra țării noastre, a statelor membre și a viitorului Uniunii Europene, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Sursa citată precizează că întâlnirea face parte dintr-un proces permanent de consultare cu europarlamentarii români, inițiat de șeful Executivului.

În cadrul întrevederii, premierul a subliniat că prioritatea României, în contextul negocierilor care vor urma, "este asigurarea nediscriminatorie a drepturilor și cetățenilor români, dar și relansarea proiectului european, iar în acest sens Guvernul se bazează și pe sprijinul europarlamentarilor români".

"Prin activitatea dumneavoastră în Parlamentul European și legătura directă cu cetățenii, sunteți în poziția de a influența în sens pozitiv toate aceste schimbări esențiale pentru viitorul Uniunii Europene. Este important, de asemenea, ca România să joace un rol activ în relansarea proiectului european și să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, pledând pentru o Uniune mai puternică, inclusivă și integrată. În acest context este cu atât mai important să pregătim și să valorificăm preluarea și exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în anul 2019", a afirmat Cioloș, conform sursei citate.

Prim-ministrul a punctat totodată că este important ca România să joace un rol activ în relansarea proiectului european și să arate că este în continuare atașată valorilor și principiilor fundamentale ale UE.

Potrivit lui Cioloș, "decizia Marii Britanii de a ieși din UE poate crea și oportunități economice pentru toate statele membre, iar România va trebui să se profileze într-un mod proactiv, consistent și predictibil la nivel european pentru a beneficia de aceste oportunități".

Printre subiectele discutate s-au mai numărat funcționarea spațiului Schengen, securitatea frontierelor externe, politica de migrație și azil, vizele pentru Canada, Republica Moldova și relația cu UE, Planul Juncker, revizuirea Cadrului Financiar Multianual post 2020, se arată în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”