Priviți! Așa apare Dragnea în Washington Post!

Priviți! Așa apare Dragnea în Washington Post!

Priviți! Așa apare Dragnea în Washington Post!  Dragnea, vedetă în Washington Post , într-un articol despre autocrațiile din Europa de Est. “Un bogat om de afaceri, condamnat pentru fraude electorale și acuzat de corupție”.

„Guvernul i-a demis forțat pe procurorii șefi și a căutat să modifice legile astfel încât să deraieze lupta anticorupție”, mai spun jurnaliștii americani.

”În Polonia, Ungaria, România și Cehia, liderii politici încearcă să-și consolideze controlul, iar cetățenii ripostează”, scrie Washington Post, care scrie că Europa Centrală și de Est era acum trei decenii avangarda triumfului democrației liberale asupra dictaturii. ”Azi, regiunea face pași înapoi. Societatea democratică e în retragere, în timp ce o nouă specie de autocrați avansează”, scrie ziarul american de stânga.

Washington Post scrie că, pe fondul creșterii economice solide, guvernul controlat de Dragnea a întors către populație o parte a bunăstării economice în încercarea de a-și consolida poziția politică. În schimb, PSD a revocat procurorii anti-corupție.



Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”