Priviți! Fostul avion prezidențial folosit de Ceaușescu a ajuns în Texas și va alimenta în zbor avioanele armatei americane!

Priviți! Fostul avion prezidențial folosit de Ceaușescu a ajuns în Texas și va alimenta în zbor avioanele armatei americane!

Avionul prezidențial folosit de Nicolae Ceaușescu a ajuns, din 7 aprilie, în San Antonio, Texas, unde va fi folosit ca avion de tip cisternă aeriană, scrie  BoardingPass .

Boeingul 707 care a fost folosit o lungă perioadă de timp ca avion prezidențial a părăsit flota Romavia la finalul anului 2012 însă până la începutul lunii aprilie a anului 2020 acesta nu a mai efectuat zboruri.

Potrivit Skyliner Aviation, avionul care a fost achiziționat de compania americană Omega Tanker în 2012 a revenit în aer după o îndelungată pauză.

Fostul Boeing 707-300 YR-ABB este acum înmatriculat N707GF și va fi folosit de Omega Tanker ca avion dedicat realimentărilor în aer a avioanelor din flotele Forțelor Navale și Aeriene Americane.

După ce a fost achiziționat de compania americană de la Romavia, avionul a fost parcat pe aeroportul Brunswick, SUA, iar în 7 aprilie 2020 a fost mutat în San Antonio, SUA, unde va fi modificat astfel încât să poată efectua misiuni de realimentare în aer.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”