Priviți! „Pasztor Sandor from Hungary” Este șeful CJ Bihor, acuzat că vrea distrugerea aeroportului din Oradea pentru a favoriza aeroportul din Debrecen

Priviți! „Pasztor Sandor from Hungary” Este șeful CJ Bihor, acuzat că vrea distrugerea aeroportului din Oradea pentru a favoriza aeroportul din Debrecen

Presa bihoreană publică o fotografie cu președintele CJ Bihor, Sandor Pasztor, de pe un site de safari din Africa de sud, colecția 2018-2019, în care liderul UDMR stă așezat lângă o antilopă împușcată. Lângă fotografie este descrisă modalitatea în care a ucis animalul: ”Sandor Pasztor from Hungary. With his Blesbuck ram shot at 120 meter with 308 Musgrave using 150 gr PMP ammunition”.

Dincolo de faptul că șeful CJ Bihor s-a fotografiat lângă un animal ucis, descrierea imaginii stârnește noi controverse în contextul scandalului creat în jurul aeroportului din Oradea. Sandor Pasztor se recomandă a fi din Ungaria, o mențiune interesantă în condițiile în care șefii CJ Bijor sunt acuzați de fostul director al aeroportului din Oradea, Gheorghe Pașc, că în mod intenționat vor distrugerea aeroportului românesc pentru a favoriza concurența din țara vecină, aeroportul din Debrecen.

Gheorghe Pașc a demisionat la începutul lunii de la șefia Aeroportului Oradea și a declarat în presa locală că președintele UDMR al Consiliului Județean, Pasztor Sandor, i-a interzis să discute cu WizzAir și RyanAir, companii pe care Pașc voia să le readucă în oraș după doi ani.

“I-am spus cu ce companii port discuții. Iar dumnealui mi-a spus următoarele: «Cât timp eu sunt președinte, vă interzic să mai discutați cu vreo companie aeriană». L-am întrebat de ce. Mi-a spus: «Pentru că așa trebuie». Lângă mine era dl Bimbo. I-am transmis că este contractul meu de mandat să discut cu operatorii. Atunci mi-a spus: «Vă interzic să discutați cu Wizz Air și Ryanair. Puteți discuta cu Tarom sau cu celelelate». Și a plecat”, a declarat fostul șef al aeroportului pentru publicația Bihon.ro.

Fostul director al aeroportului din Oradea a declarat pentru Bihoreanul că şi-a format convingerea că linia strategică a șefilor CJ Bihor este de a izola Aeroportul Oradea, nu de a-l dezvolta, sprijinind astfel concurenţa din Debrecen: „Nu a fost o demisie, ci o depunere a mandatului. Am renunţat la mandat pentru că nu mă lăsau să îmi îndeplinesc atribuţiunile. Abia acum îmi dau seama că este ceea ce apare în presă: trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri, din moment ce mi se interzice să vorbesc cu companiile aeriene”.

Scandalul apare la doar trei săptămâni după ce Aeroportul Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune şi devine aeroportul cu cel mai mare trafic, potrivit primarului oraşului maghiar, citat de agenția maghiară MTI.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a acuzat și el conducerea Consiliului Judeţean Bihor de „iresponsabilitate” şi de „premeditare” în legătură cu situația aeroportului din oraș.

Bihoreanul.ro îl citează și pe Flavius Bunoiu, fost director al Casei de Cultură din oraș, membru USR, care se întreabă de unde are bani șeful CJ Bihor pentru a-și permite extravaganțe precum safari în Africa.

Potrivit declarației de avere, Sandor Pasztor deține 2 terenuri intravilane în Oradea și alte 5 extravilane în Oradea, Sălard și Cetariu. Are o casă în Oradea, o casă de vacanță în Sălard și 2 anexe. Sandor Pasztor a declarat conturi de aproape 200.000 de lei și un venit anual de 166.000 de lei din salariul de președinte al CJ Bihor.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale