Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

Site-ul de investigaţii Conflict Intelligence Team (CIT), care monitorizează activitatea militară rusă, precizează într-un recent raport că mai multe sistemele rusești de rachete balistice Iskander de înaltă precizie au fost dislocate la graniţa de vest a Rusiei, pe fondul continuării dislocării de trupe ruse în apropiere de granițele Ucrainei., scrie defenseromania.ro.

Grupul de analişti OSINT ai Conflict Intelligence Team (CIT), precizează că cel puțin două brigăzi ale armatei ruse, care au în componența lor sisteme de rachete Iskander, au fost mutate din Districtul Militar Estic al Federației Ruse în regiunea de vest, în apropiere de granițele Ucrainei.

Analiştii OSINT ai CIT au prezentat în raportul lor ai multe imagini şi materiale video de pe reţele de socializare, care arată mai multe trenuri încărcate cu cantități mari de tehnica militară rusesc, inclusiv sisteme de rachete balistice Iskander.

De precizat că, chiar dacă Rusia a recunoscut concentrarea de trupe la granița cu Ucraina, armata rusă încercă să mascheze transferarea unor sisteme de rachete Iskander mai aproape de granițele Rusiei cu Ucraina  – acestea fiind încărcate în vagoane de tip platformă şi acoperite cu prelate.

“Trupele ruse se află pe teritoriul Federației Ruse, în apropierea graniței cu Ucraina, și considerăm că este necesar să le lăsăm acolo, în fața unei situații foarte tensionate”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune CNN.

Raportul grupului de analişti OSINT ai Conflict Intelligence Team confirmă ceea ce DefenseRomania a relatat săptămâna trecută, citând declaraţiile generalului rus Aleksandr Dvornikov - comandantul Regiunii Militare Sud / Forțele Armate ruse, corpul 22 Armată, dislocat în Crimeea, va fi completat cu un divizion de rachete.

„Vom întări Corpul 22 de armată staționat în Crimeea, prin formarea unui divizion de rachete în componența sa”, a declarat Dvornikov, pe 14 ianuarie.

Se spune că Rusia a trimis recent mai multe mijloace tactice în regiunea de vest de lângă Ucraina. Presa americană a informat săptămâna trecută că armata rusă a trimis mai multe elicoptere de atac și transport în regiune, ceea ce ar putea oferi un avantaj important în cazul în care va lansa un atac asupra Ucrainei.

Rusia are deja trei brigăzi de rachete sol-sol Iskander-M în Sud

În Regiunea Militară Sud, Rusia are deja trei brigăzi de rachete sol-sol Iskander-M, dar acestea se află în zona nord-caucaziană, la peste 1.000 de km de frontierele NATO. Pot fi aduse, fără probleme și rapid în Crimeea, unele divizioane din aceste brigăzi, pe podul peste strâmtoarea Kerci.

Dar dacă nu au fost dislocate înainte de începerea unui eventual conflict, după declanșarea operațiilor militare, podul va fi cu siguranță o țintă, iar aducerea sistemelor se va face cu riscuri mai mari.

Rusia a mai amenințat anterior că va disloca sisteme Iskander-M în Crimeea, dar nu a făcut-o, probabil, considerând că deține suficiente rachete Kalibr pe navele de luptă și submarinele Flotei din Marea Neagră.

Prezența rachetelor Iskander-M, care au o rază de lovire de până la 500 km (după experții militari americani de peste 500 km), în Crimeea, va permite forțelor ruse să crească amenințarea asupra Ucrainei, din nordul Crimeii putând fi atinse ținte inaccesibile acum, printre care cele din regiunea Odessa.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară