Priviți cum îl filau securiștii, din boscheți, pe un profesor american sosit în România la sfârșitul anilor 80

Priviți cum îl filau securiștii, din boscheți, pe un profesor american sosit în România la sfârșitul anilor 80

Profesorul american David L. Hadaller a petrecut în anii '80 un an în Romania, la Iași. El a venit în țara noastră cu o bursa Fulbright și a predat engleza studenților de la universitate.

Hadaller a sosit în Iași în 1987 și stat până în anul 1988, timp în care și-a cunoscut și soția, care este româncă.

Americanul a creat o pagină pe Facebook unde postează imagini surprinse în peripulul său prin Iași și prin orașele pe care le-a vizitat cât timp a stat în România.

Ultima poză adăugată pe această pagina este făcută pe 1 mai 1988, în Constanța, pe un teren de minigolf.

În imagine au fost surprinși și doi securiști care îl monitorizau pe acesta, după cum a scris profesorul:

"Acum 34 de ani pe 1 mai 1988, Constanța: Mai multe despre misterul fotografiei de securitate pe vremea cand jucam minigolf la Mamaia.

Această fotografie pe care am făcut-o în ziua aceea arată un grup interesant de jucători de golf în spatele nostru. Sunt doi dintre ei (vezi ovalul roșu) în spatele unui tufiș.

Sunt fotografii noștri de securitate care au făcut fotografia alb-negru cu Florin și cu mine în ziua aceea frumoasă? Sau erau doar în spatele unui tufiș și își așteptau prietenii - când au văzut că eram pe cale să le fac poza?", a scris acesta în postarea care însoțește fotografia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…