Priviți expresia slugărniciei și incompetenței! Nici un SINGUR CUVÂNT despre pesta porcină în monologul lui Daea

Priviți expresia slugărniciei și incompetenței! Nici un SINGUR CUVÂNT despre pesta porcină în monologul lui Daea

Peste 2 ore de monolog din partea ministrului agriculturii la bilanţul din care pesta porcină a lipsit cu desăvârşire, deşi suntem în mijlocul celei mai grave crize alimentare din ultimii 50 de ani, scrie Digi24.

Numai întrebat de jurnalişti, ministrul Petre Daea a făcut câteva declaraţii cu privire la o criză ce, în opinia sa, nu putea fi evitată. Din cauza reliefului. Ministrul agriculturii a ținut o lecție de geografie și a pigmentat-o cu niște cugetări de mare profunzime. Spiritul mioritic în acțiune... Nu avem ce face... Asta e soarta.

Petre Daea a spus că în România nu există specialiști în pesta porcină. Bună dimineața! De ce nu am adus unul din afară? Repede! Că așa face un bun administrator, reacționează imediat.

Avem un sfert de milion de porci omorâţi, 50.000 - din gospodăriile oamenilor - un dezastru de proporţii, aşadar. Iar cea mai mare fermă de porci din România pusă la pământ practic odată cu eutanasirea a aproape 140.000 de animale.

Ce spune ministrul? Că vor veni despăgubiri. Dar nici acelea uşor! Din peste 1.600 de cereri de despăgubire, o parte infimă față de total, numai 80 au fost rezolvate. Pentru că nu sunt bani.

„Din 1603 dosare până la această dată, care au fost întocmite și solicitate, au fost plătite până la această dată 83 de dosare. Din discuțiile pe care le-am avut cu preșțedintele ANSVSA, care are buget separat de Ministerul agriculturii, se așteaptă rectificarea pentru a da poziție bugetară, pentru că nimeni nu a putut să prevadă în poziția bugetară, se așteaptă rectifcarea pentru alocarea sumelor și pentru a fi plătite. Nu rămâne niciun cetățean fără despăgubire. Despăgubirea se dă de la bugetul statului și apoi se folosește mecanismul prevăzut de regulamentul 652 al Comisiei Europene, care spune că banii vor veni de la UE”, a spus Petre Daea.

 
 

Reporter: Luaţi în calcul să vă daţi demisia?

Petre Daea: Dumneavoastră vreți să intrați cu mine în afacerile acestea de creștere a oilor? Vă aștept.

Reporter: Nu, în contextul pestei porcine, luaţi în calcul să vă daţi demisia?

Petre Daea: ...

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

5 „Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu