Priviți, fostul președinte Bolsonaro s-a refugiat timp de 2 zile în ambasada Ungariei din Brazilia după ce Curtea Supremă i-a confiscat pașaportul

Priviți, fostul președinte Bolsonaro s-a refugiat timp de 2 zile în ambasada Ungariei din Brazilia după ce Curtea Supremă i-a confiscat pașaportul

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a fost găzduit timp de două zile la ambasada Ungariei din Brasilia între 12 și 14 februarie, la câteva zile după ce pașaportul său a fost confiscat de Curtea Supremă în cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat, anunță ANSA.

Informația fost relatată de New York Times. Potrivit cotidianului, șederea la postul diplomatic ”sugerează că fostul șef de stat încerca să exploateze prietenia sa cu un alt lider de extremă dreapta, premierul ungar Viktor Orban, în încercarea de a se sustrage justiției braziliene în timp ce se confrunta cu anchete penale în țară”.

NYT a analizat timp de trei zile de înregistrări de la patru camere de luat vederi de la ambasada ungară, din care a reieșit că Bolsonaro a sosit la ambasadă în seara zilei de luni, 12 februarie, și a rămas nevăzut până când a plecat în după-amiaza zilei de miercuri, 14 februarie.

Ziarul american a comparat imaginile cu cele ale ambasadei, inclusiv cu cele din satelit, care arată mașina în care a sosit Bolsonaro parcată pe 13 februarie.

Tot potrivit celor relatate de NYT, un oficial al ambasadei Ungariei a vorbit sub protecția anonimatului, confirmând planul de a-l găzdui pe Bolsonaro.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...