Priviți, în Ucraina au apărut tancurile rusești cu „umbrar”!

Priviți, în Ucraina au apărut tancurile rusești cu „umbrar”!

Soldaților ruși trimiși de Vladimir Putin în Ucraina le este cald, tanchiștii Moscovei apelând la improvizații pentru a încerca să se ferească de arșiță.

Tanc rusesc in UcrainaFoto: Twitter

O nouă imagine care arată acest lucru a fost distribuită marți pe Twitter de analistul militar Rob Lee, în fotografie putând fi observat un „acoperiș” improvizat montat deasupra tancului T-62M pentru a împiedica soarele să bată direct asupra trapei vehiculului.

Deși Lee notează că acest tanc T-62M ar fi în serviciul separatiștilor pro-ruși din așa-zisa „Republică Populară Donețk”, el a redistribuit mai multe fotografii publicate mai devreme în cursul acestei luni în care se vede că soldații forțelor armate ale Rusiei apelează la același tip de improvizație.

Soldații ruși se plâng tot mai mult de condițiile din Ucraina

Într-un reportaj publicat săptămâna trecută, jurnaliștii de la The Guardian notau cum tot mai mulți militari ruși sunt nemulțumiți și se plâng vocal de condițiile de pe front.

„Cele trei luni de lupte se simt deja mai lungi decât cei patru ani pe care i-am petrecut în armată pe timp de pace”, afirma Andrei, unul dintre soldații ruși intervievați de jurnaliștii britanici. „Am contactat deja online un avocat care mi-a spus că, prin lege, generalul ne poate ține aici până la expirarea contractelor, deci nu putem face prea multe”, adăuga el.

Într-o înregistrare video distribuită în iunie de Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, soldați ai Moscovei se plâng de condițiile proaste și detașările îndelungate pe front care au dus la epuizare.

Soldații acuzau că „dată fiind prezența noastră continuă și faptul că printre noi se află persoane cu afecțiuni medicale cronice, persoane cu probleme mentale, numeroase întrebări care se pun sunt ignorate de superiorii de la comandament”.

Deși în lunile de iarnă aceștia se plângeau de frig, sosirea verii schimbă complet datele problemei, Donbasul, regiunea din estul Ucrainei unde se dau acum luptele, fiind o vastă regiune de stepă, adesea fără copaci sau alte forme de adăpost față de soare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...