Priviți, ministrul Apărării din Ungaria, copertă online cu elicoptere rusești Mi-24

Priviți, ministrul Apărării din Ungaria, copertă online cu elicoptere rusești Mi-24

Ministrul ungar al Apărării, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, face reclamă, pe Facebook, elicopterelor rusești Mi-24. El și-a schimbat, la 10 decembrie, fotografia de copertă a paginii sale de pe această rețea socială, scrie defapt.ro .

În imagine ar apare varianta modernizată a Mi-24, Mi-24P-1M. Ungaria deține opt elicopetere Mi-24 V/P.

Situația a fost sesizată de mai mulți comentatori de pe Twitter, inclusiv un jurnalist maghiar de investigație, Szabolcs Panyi.

Ministrul ungar al Apărării face reclamă elicopterelor rusești

În fotografia de copertă, ministrul ungar al Apărării apare înconjurat de elicoptere rusești Mi-24, versiunea modernizată în 2019. Acest model a fost folosit prima oară de forțele armate ale URSS, în 1976.

Mai mulți comentatori maghiar consideră că apariția lui Szalay-Bobrovniczky într-o imagine în care este înconjurat de elicoptere rusești este un semnal politic, nu o întâmplare.

„Kristóf Szalay-Bobrovniczky este un fost ambasador al Ungariei la Londra și un om de afaceri activ în industria jocurilor de noroc, căi ferate și industria de apărare. În 2019, Szalay-Bobrovniczky, prin Hungarian Rail Investment Assets Management, a cumpărat jumătate din acțiunile Transmashholding Hungary, consorțiul ruso-ungar care a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea a 1.300 de vagoane în valoare de 1 miliard de euro Egiptului. Compania rusă Transmash a păstrat restul de 50% din pachetul de acțiuni.

Acordul a fost susținut de Eximbank din Ungaria și Rusia, iar vagoanele sunt parțial asamblate la fosta unitate de reparații deținută de stat MÁV Dunakeszi, care a fost vândută de guvern în 2020 către Transmashholding Invest din Ungaria”, relata, în iulie 2022, Warsaw Business Journal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”