Priviți, serviciile secrete au descoperit un depozit strategic rusesc în valoare de 200 milioane USD, în regiunea Harkiv

Priviți, serviciile secrete au descoperit un depozit strategic rusesc în valoare de 200 milioane USD, în regiunea Harkiv

Serviciul ucrainean de securitate de stat (SBU) a descoperit un depozit secret cu muniţie şi componente pentru echipamente militare în valoare de 200 de milioane de dolari în regiunea Harkiv, informează Ukrinform.

"Potrivit datelor preliminare, componentele disponibile acolo erau destinate echipamentelor ruseşti deteriorate, pe care inamicul urma să le repare în timpul ofensivei. Cu toate acestea, datorită rezistenţei apărătorilor ucraineni, ocupanţii nu au reuşit să cucerească Harkivul. Prin eforturile SBU, întregul lot de arme confiscat va fi folosit pentru a ne proteja statul", se arată într-un comunicat publicat de SBU pe pagina de Facebook.

Au fost găsite şi transferate Ministerului ucrainean al Apărării aproximativ 60 de motoare de tancuri complete şi un număr mare de piese de schimb şi componente pentru vehicule blindate, plus 26 de rachete aer-aer ghidate.

SBU a stabilit că echipamentele din acest depozit fuseseră furate anterior din depozitele de armament. În perioada premergătoare invaziei, proprietarii depozitului intenţionau să coopereze cu ocupanţii şi să furnizeze echipamente pentru nevoile inamicului.

Rapoartele anterioare au afirmat că SBU a identificat peste 2.500 de colaboratori cu forţele ocupante ruse.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”