Proasta de la Videle, declarații de o impertinență insuportabilă la televiziunea infracțională a lui Ghiță! A ajuns ea, rușinea satului, să-i dea lecții președintelui!

Proasta de la Videle, declarații de o impertinență insuportabilă la televiziunea infracțională a lui Ghiță! A ajuns ea, rușinea satului, să-i dea lecții președintelui!

Proasta de la Videle, declarații de o impertinență insuportabilă la televiziunea infracțională a lui Ghiță! A ajuns ea, rușinea satului, să-i dea lecții președintelui! Sluga lui Dragnea a declarat, duminică seara, că decizia pe care o va lua preşedintele Klaus Iohannis cu privire la procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este una care trebuie să se încadreze din punct de vedere juridic şi să respecte Constituţia, atrăgând atenția că raportul ministrului Justiţiei este unul detaliat şi argumentat!!!

"Cred că nu trebuie să vorbim despre un conflict, trebuie să vorbim despre respectarea legii şi legea trebuie să fie aceeaşi pentru toată lumea. (...) Eu am ascultat raportul întocmit de domnul ministru Tudorel Toader, am şi citit, nu sunt jurist, dar am văzut că este foarte argumentat. Ştiu că acum va merge spre CSM pentru un aviz consultativ şi pe urmă se va duce către domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu cred că, aici, dincolo de persoană trebuie să fie luată măsura care să se încadreze din punct de vedere juridic şi să respecte Constituţia. Este foarte important acest lucru şi dincolo de percepţii, dincolo de a ne poziţiona, de-o parte sau de alta, lucru anormal, eu cred că toţi trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei. Şi nu trebuie să lăsăm un lucru de normalitate să dividă societatea. Cred că trebuie să vedem ceea ce se spune în raport, vedem o argumentare foarte bună, şi cred că trebuie să ne încadrăm în ceea ce prevede justiţia", a declarat proasta, întrebată la România Tv cum vede "conflictul" dintre Guvern, prin raportul privind procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi întocmit de ministrul Justiţiei, şi Palatul Cotroceni, prin preşedintele Klaus Iohannis care trebuie să ia o decizie cu privirea la şefa DNA.

Fiind întrebată dacă faţă de cele afirmate privind respectarea Constituţiei, şeful statului trebuie, prin urmare, să accepte propunerea ministrului Tudorel Toader de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, proasta a spus: "Nu-mi permit să-i dau sfaturi domnului preşedinte Klaus Iohannis, nici nu-mi doresc acest lucru pentru că întotdeauna am spus că nu trebuie, nimeni, să interfereze cu justiţia, cu atât mai puţin prim-ministrul".

"Cred că domnul Klaus Iohannis trebuie să citească cu foarte multă atenţie acest raport, toate privirile, acum, sunt îndreptate către domnia sa, şi că în urma citirii acestui raport trebuie să ia măsurile care se impun pentru a arăta că legea în România este sfântă şi trebuie respectată de toată lumea ", a declarat proasta.

Premierul a punctat faptul că îl apreciază foarte mult pe Tudorel Toader din punct de vedere profesional, adăugând că raportul acestuia cu privire la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este unul "detaliat, argumentat, cu multe puncte, tocmai pentru a se încadra în limitele legii, pentru a vorbi din punct de vedere legal şi nu din punct de vedere al unor aprecieri".

"Legea trebuie avută în prim-plan şi trebuie respectată de toată lumea. Eu consider că atunci când vorbim de lege nu contează că te adresezi unui om de rând, că te adresezi unui om important în stat. Ea trebuie să aibă egală măsură de aplicare pentru toţi. De asemenea, nu cred că este normal să identificăm o persoană cu o instituţie. O persoană nu reprezintă o instituţie, indiferent de persoana respectivă. Şi cred că acum, ce este important, nu este numai ce spune o persoană sau alta, cu o funcţie mai mare sau mai mică în stat, important este să nu zdruncinăm încrederea în justiţie", a mai declarat sluga lui Dragnea. 

Dăncilă: Ana Gomes poate fi comparată cu Monica Macovei

Proasta de la Videle a criticat-o dur pe Ana Gomis, europarlamentar UE din partea Portugaliei care a criticat dur România, după decizia lui Tudorel Toader de a propune revocarea șefei DNA. 
 
 „A fost o declarație neinspirată a doamnei Ana Gomes. În cazul ei, chiar Portugalia a vrut să îi retragă imunitatea pentru că și-a defăimat propria țară. În această privință putem să o asemănăm cu Monica Macovei. Ea este membră a fundației Friends of Europe, patronată de George Soros, deci nu este în necunoștință de cauza, în privința a ceea ce vrea să inducă în România. În opinia mea, ea și-a depăsit în mod clar atribuțiile de europarlamentar. Am avut discuții la Bruxelles cu oficialii europeni în privința legilor jutiției și i-am rugat să mă contacteze personal în momentul în care sunt neclarități. Cel mai bine discuți cu Guvernul României. Doamna Ana Gomes a vrut să iasă în evidență," a spus Prosta din Videle la România TV.

Eurodeputata socialista Ana Gomes, membra a familiei europene din care face parte si PSD, a declarat, la RFI, ca daca cineva dezinformeaza Bruxellesul in privinta justitiei din Romania, acela este chiar Guvernul PSD-ALDE.

"Oficialii europeni nu sunt prosti, ei obtin informatii din multe surse din Romania. Socialistii nu pot inchide ochii in fata coruptiei. Daca cineva ii dezinformeaza pe oficialii europeni, Guvernul Romaniei este cel care face asta, pretinzand ca aceasta reforma a justitiei nu are nimic de-a face cu lupta anticoruptie si omitand faptul ca exista o ancheta foarte serioasa a OLAF, care lanseaza acuzatii foarte grave la adresa multor oameni din Romania din diverse zone ale administratiei, dar in special in partidul de guvernare, condus de domnul Liviu Dragnea. Cred ca nu doar cetatenii romani au o problema. Si noi in familia socialistilor avem o problema daca nu putem sa vedem si sa cerem responsabilitate din partea unui partid, a unui Guvern, care e controlat intrucatva de un individ care este acuzat de coruptie atat de autoritatile nationale, cat si de cele europene. Deci nu cred ca exista o dezinformare, ci tentative de dezinformare a oficialilor europeni, dar oficialii europeni nu sunt prosti, ei obtin informatii din multe surse din Romania", a afirmat Ana Gomes.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...