Problema zborurilor întârziate, discutată de ministrul Economiei cu comisarul UE pentru justiție

Problema zborurilor întârziate, discutată de ministrul Economiei cu comisarul UE pentru justiție

Ministru Economiei i-a cerut sprijinul comisarului european pentru Justiție, cu atribuții privind protecția consumatorului, despre problema zborurilor întârziate și anulate ale companiei aeriene Wizz Air.

Radu Oprea, ministrul Economiei FOTO: Inquam Photos

„Am avut o discuție bilaterală cu Comisarul european pentru justiție, cu atribuții privind protecția consumatorului, Didier Reynders. I-am cerut sprijin Comisarului Reynders în cazul companiei Wizz Air care în ultima vreme înregistrează numeroase întârzieri și din păcate și anulări la zborurile pe care le operează din România. Compania nu răspunde pe liniile de telefon dedicate reclamațiilor clienților, nu are persoane de contact în țară, ceea ce îngrădește posibilitățile de intervenție ale Agenției pentru protecția consumatorului din România”, a transmis Radu Oprea, într-o postare pe Facebook a PSD.

Potrivit ministrului, prima soluție pentru cetățenii români este să profite de reglementările europene referitoare la drepturile pasagerilor și să se înscrie pe un site creat în acest sens. ( https://eccromania.ro/ )

„Am solicitat în întâlnirea cu miniștrii omologi inițierea unui mecanism de informare rapidă între instituțiile responsabile de protecția consumatorilor și Comisie, pentru a putea avea răspunsuri urgente, cu termene clare, la problemele care afectează consumatorii din mai multe state membre”, a adăugat Radu Oprea, potrivit sursei citate.

Ministrul Economiei a participat la reuniunea interministerială a miniștrilor economiei, găzduită de președinția spaniolă a Consiliului UE la Bilbao.

Totodată, ministrul Economiei și-a manifestat, luni, îngrijorarea cu privire la problemele pe care compania aeriană Wizz Air le are în România, multe dintre zborurile acesteia având întârzieri foarte mari sau fiind anulate în ultimul moment.

În marja reuniunii, ministrul român a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul European pentru Justiție, cu atribuții privind protecția consumatorului, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte de interes pentru țara noastră.

Comisarul Didier Reynders și-a arătat sprijinul pentru remedierea acestei situații și a precizat că cetățenii români pot beneficia de suportul Uniunii Europene pentru rezolvarea problemelor și recuperarea beneficiilor, prin înregistrarea unei solicitări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?