Probleme la centrala nucleară de la Kozloduy. Al șaselea bloc al centralei a fost oprit

Probleme la centrala nucleară de la Kozloduy. Al șaselea bloc al centralei a fost oprit

Al șaselea bloc al centralei nucleare bulgare (CNE) Kozlodui a fost oprit din cauza unor probleme tehnice la sistemul de răcire a generatorului - partea nenucleară a blocului, a transmis duminică agenția bulgară de știri BTA, care cita serviciul de presă al centralei nucleare.

Centrala de la Kozlodui. Foto: Arhiva Adevărul

Nu există modificări ale fondului de radiații, iar echipajele CNE aflate la serviciu iau toate măsurile necesare pentru a elimina problema și a include unitatea în sistemul energetic. Se precizează că unitatea a fost oprită sâmbătă la ora 21:00.

Sâmbătă, activitatea celei de-a șasea unități de putere a centralei nucleare de la Kozlodui au fost reluate după finalizarea reparațiilor programate. Au fost efectuate lucrări de reparații pentru a asigura funcționarea sigură și fiabilă a unității nucleare și a fost încărcată și cu combustibil proaspăt. Toate evenimentele s-au desfășurat în conformitate cu obligațiile de licență și cerințele de funcționare în siguranță.

A cincea unitate de alimentare a CNE a continuat să funcționeze normal pe toată durata reparației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990