Probleme pe aeroportul din Barcelona după ce compania aeriană Vueling a anulat 19 zboruri

Probleme pe aeroportul din Barcelona după ce compania aeriană Vueling a anulat 19 zboruri

Anularea sâmbătă a 19 zboruri de către compania low cost spaniolă Vueling a provocat perturbări majore pe aeroportul din Barcelona, unde sute de pasageri și-au văzut amânată plecarea în vacanță, relatează AFP.

Site-ul companiei anunța sâmbătă seară 19 zboruri anulate și numeroase altele cu întârzieri, rerutate sau amânate, la 24 de ore după o altă zi neagră pentru Vueling.

Au fost afectate destinații ca Londra, Paris, Roma, Alger, Oran sau Malta.

Înființată în 2004 și în prezent filială a IAG ( care include printre altele British Airways și Iberia), Vueling este principala companie aeriană care operează pe aeroportul El Prat din Barcelona, baza sa.

Potrivit raportului său anual de gestiune, Vueling a transportat în 2015 aproape 37% dintre pasagerii care au tranzitat prin El Prat și în total circa 24,8 milioane de pasageri, o creștere de 15% în comparație cu anul precedent.

Sindicatul Stavla, reprezentând personalul de bord, citat în presă, a atribuit dificultățile care se acumulează de mai multe zile proastei planificări a zborurilor de vară, prea ambițioasă în raport cu capacitatea în aeronave a companiei.

Greva controlorilor aerieni din Franța, una dintre destinațiile importante ale Vueling, la fel ca la Barcelona, a prestatorului de servicii Swissport, au fost, de asemenea, avansate ca factori pentru a explica dificultățile acumulate în ultimele zile.

Directorul comercial David Garcia Blancas, citat de cotidianul La Vanguardia, a prezentat scuze, dând asigurări că "întreaga companie face tot ce îi stă în putere pentru a rezolva situația", însă fără să explice cauzele acestor dificultăți.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...