Probleme pentru CUMNATUL lui Adrian Năstase, Dan Odobescu, patronul City Insurance

Probleme pentru CUMNATUL lui Adrian Năstase, Dan Odobescu, patronul City Insurance

City Insurance a intrat in procedurile premergatoare falimentului, iar Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Nastase si patronul asiguratorului, a fost amendat! City Insurance, asigurator care detine 9% din piata de asigurari, a intrat in rezolutie, o procedura premergatoare falimentului, iar Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Nastase si patronul acestei societati a fost amendat pentru neindeplinirea masurilor de redresare financiara asumate anterior, decizii anuntate marti de Autoritatea de Supraveghere Financiara, dezvăluie HotNews.ro . ASF l-a amendat si pe Cristian Pascale, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al City. 

"Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a constatat neindeplinirea masurilor de redresare financiara, potrivit Legii nr.503/2004, pentru restabilirea situatiei financiare in cursul anului 2016, asumate de Adunarea Generala si Consiliului de Administratie al Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., si a decis aplicarea dispozitiilor Legii nr.246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor, incepand cu data emiterii Deciziei nr.463 din 04.04.2017. 

In continuare, conducerea societatii are obligatia realizarii unor masuri preluate din planul de redresare, la care se mai adauga   actiuni de   restabilire a fondurilor proprii eligibile care sa acopere cerintele de capital minim (MCR) si de solvabilitate (SCR), prin capitalizarea de catre un potential investitor, potrivit Memorandumului de intelegere cu Dr. Max Roessler.
 
Pentru neindeplinirea planului de redresare, Consiliul ASF a hotarat retragerea autorizatiei de Presedinte al Consiliului de Administratie si de Director General domnului Dan Odobescu si sanctionarea cu amenda a acestuia, potrivit Deciziilor nr. 492/10.04.2017 si nr. 493/10.04.2017. Totodata, Consiliul ASF a decis sanctionarea cu amenda a domnului Cristian Pascale, in calitate de membru al CA al SAR City S.A., conform Deciziei nr. 494/10.04.2017.
Impotriva deciziilor ASF pot fi formulate contestatii, fara ca executarea sanctiunilor sa fie suspendata pe durata solutionarii acestora", se arata in comunicatul transmis marti de ASF.

Luna trecuta, Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), s-a intalnit cu dr. Max Roessler, investitor privat elvetian, care detine un portofoliu substantial de active in mai multe societati elvetiene, cu ocazia vizitei pe care acesta a facut-o in Romania in vederea finalizarii negocierilor de preluare a City Insurance.

ASF a anuntat ca va acorda tot sprijinul pentru facilitarea tranzactiei. City Insurance, asigurator aflat in redresare financiara din aprilie 2016, detine o cota de piata de circa 9%, cu un portofoliu solid, mai ales pe segmentul RCA.

Dan Odobescu a fost trimis in judecata in stare de libertate in dosarul de coruptie ASF-Carpatica in aprilie 2014

Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Nastase, a preluat in vara anului 2015 functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al societatii de asigurari City Insurance, in urma demisiei lui Nicolae Musat. Dan Odobescu, care controleaza City Insurance prin intermediul Vivendi International SRL , a fost trimis in judecata in stare de libertate in dosarul de coruptie ASF-Carpatica, inca din luna aprilie 2014, dar procesul penal nu este finalizat, acesta beneficiind de prezumtia de nevinovatie.

Dan Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase (sotia sa, Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Nastase). Acesta controleaza City Insurance prin intermediul unui SRL - Vivendi International, care detine 85,23023% din actiunile City Insurance.

Mai exact, actionarii City Insurance sunt:
- Vivendi International SRL - 85,23023%
- Musat Nicolae - 7.86947%
- 7 persoane fizice si 51 persoane juridice detin 6,9003%

In acelasi timp, actionarii Vivendi International SRL sunt:
- Dan Odobescu - 95%
- Florin Dima - 5%

In dosarul de coruptie ASF-Carpatica, Dan Odobescu a fost trimis in judecata, in stare de libertate, in luna aprilie 2014, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /