Probleme pentru „oligarhul favorit” al lui Vladimir Putin în Italia: cum a rămas fără zeci de milioane de euro într-o lună

Probleme pentru „oligarhul favorit” al lui Vladimir Putin în Italia: cum a rămas fără zeci de milioane de euro într-o lună

Italia l-a sancționat pe oligarhul rus Alișer Usmanov, sponsor al clubului Everton până la startul războiului din Ucraina.

Bărbatului în vârstă de 68 de ani, care are o avere estimată la 13 miliarde de dolari, i-a fost pus sechestru pe o mașină Mercedes-Maybach S650 Guard VR10, o limuzină blindată care costă 670.000 de euro, aceeași pe care a folosit-o Igor Surkis pentru a pleca din Ucraina.

Probleme pentru Alișer Usmanov în Italia

Faptul că a rămas, în Sardinia, fără mașina de aproape 700.000 de dolari reprezintă doar ”vârful aisbergului” problemelor lui Alișer Usmanov, care este numit ”oligarhul preferat al lui Vladimir Putin”, ca urmare a relațiilor apropiate pe care le are cu președintele Rusiei.

În ultima lună, de la startul războiului din Ucraina, lui Alișer Usmanov i-au fost confiscate bunuri în valoare totală de 66 de milioane de euro, scrie Bussines Insider .

Potrivit publicației locale L'Unione Sarda, și complexul imobiliar din Sardinia deținut de rus a fost pus sub sechestru, la fel ca alte șase autovehicule deținute de Alișer Usmanov.

Alișer Usmanov, al cincilea cel mai bogat rus

Alișer Usmanov, al cincilea cel mai bogat oligarh rus, a fost sponsor al clubului de fotbal englez Everton până în martie, când britanicii au rupt legătura cu apropiatul lui Vladimir Putin ca urmare a războiului.

Timp de mai bine de un deceniu, între 2007 și 2018, Alișer Usmanov a deținut acțiuni la clubul Arsenal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…