Procedură-fulger pe angajarea răspunderii. Guvernul ar urma să adopte luni proiectul. Când va fi ședința Parlamentului SURSE

Procedură-fulger pe angajarea răspunderii. Guvernul ar urma să adopte luni proiectul. Când va fi ședința Parlamentului SURSE

Surse din Coaliție au precizat că e așteptată adoptarea proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare luni, de către Guvern, urmând a fi trimis și Parlamentului. Ședința de plen comun pentru angajarea răspunderii ar putea avea loc marți.

Premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

Luni dimineață Marcel Boloș a mers la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Marcel Ciolacu și cu vicepremierul Marian Neacșu ultimele retușuri la legea privind măsurile fiscal-bugetare.

Astfel, Ministerul Finanțelor ar urma să facă ultimele retușuri, pentru ca Guvernul să poate organiza în cursul zilei de luni o ședință rapidă pentru a adopta proiectul de lege, susțin surse guvernamentale pentru „Adevărul”.

Și la nivel parlamentar, aleșii Puterii sunt pregătiți. Surse din Coaliție au precizat pentru „Adevărul” că ei iau în calcul să organizeze ședința de plen comun chiar mâine, dacă în cursul zilei de luni le este trimis proiectul de lege. Din această seară și până mâine Opoziția ar putea aduce amendamente la proiectul de lege al Guvernului, dar Puterea e decisă să nu schimbe nici măcar un cuvânt din forma trimisă de Executiv.

După ședința de plen comun din Parlament, Opoziția are la dispoziție trei zile pentru a depune o moțiune de cenzură, pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. Până în prezent, Opoziția e departe de a avea semnăturile necesare pentru a depune moțiunea de cenzură, dacă UDMR nu e de acord să se ralieze demersului. De altfel, singurii care au început să strângă semnături sunt cei de la Alianța pentru Unirea Românilor.

Atacarea la CCR

Planul B al unor formațiuni ale Opoziției este acela de a ataca la CCR proiectul de lege. USR a și anunțat acest lucru. Însă reprezentanții Uniunii trebuie să pregătească sesizarea și să aibă sprijin de la Forța Dreptei sau REPER, pentru că de unii singuri nu au voturile necesare pentru a sesiza la CCR proiectul de lege.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat