Proces în Elveția: Violoncelistul Serghei Roldughin, suspectat că ascunde bani pentru Putin

Proces în Elveția: Violoncelistul Serghei Roldughin, suspectat că ascunde bani pentru Putin

Patru bancheri - trei ruși și un elvețian - sunt vizați într-un proces în Elveția legat de conturile violoncelistului Serghei Roldughin, suspectat că ascunde bani pentru Vladimir Putin.

Violoncelistul Serghei Roldughin (stânga) alături de Vladimir Putin FOTO Arhivă

Cei patru bancheri ai filialei elvețiene Gazprombank sunt acuzați că nu au luat precauțiile necesare pentru a se asigura că Serghei Roldughin, un prieten din copilărie al lui Putin, este adevăratul deținător al sumelor depuse la bancă în perioada 2014 - 2016. Printre acuzați figurează directorul general al băncii, relatează presa internațională.

În conformitate cu legislația elvețiană, Roldughin, care este totodată nașul uneia dintre fiicele lui Putin, trebuia să facă obiectul unor verificări mai stricte în calitate de persoană expusă politic.

Presa elvețiană se întreabă dacă nu cumva Roldughin îndeplinește rolul de „portofel secret” pentru Putin, în condițiile în care milioanele din conturile sale nu pot fi justificate prin venituri.

Prezenți miercuri la audieri la un tribunal districtual din Zurich, capitala financiară a Elveției, cei patru acuzați au negat faptele incriminate. Ei riscă până la șapte ani cu suspendare în cazul în care vor fi găsiți vinovați.

„Resping acuzațiile. Pentru mine, personal, este o situație extraordinară”, a declarat directorul general al băncii, recunoscând că o condamnare ar însemna „sfârșitul carierei” sale.

Gazprombank Suisse este filiala locală a Gazprombank, brațul financiar al gigantului din domeniul gazelor Gazprom.

Activitățile sale se concentrează pe produse și servicii destinate finanțării operațiunilor de comerț internațional.

În prezent, Gazprombank Suisse este în curs de retragere din Elveția, unde se confruntă cu dificultăți după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă