Procesele pentru abuz sexual intentate lui Michael Jackson, pe cale de a fi reluate. O nouă lege permite acest lucru

Procesele pentru abuz sexual intentate lui Michael Jackson, pe cale de a fi reluate. O nouă lege permite acest lucru

O curte de apel din California ia în calcul reluarea proceselor respinse ale doi bărbați care pretind că Michael Jackson i-a abuzat sexual de ani de zile. Instanța va face probabil această mișcare după o decizie provizorie care ar trimite cazurile înapoi la o instanță inferioară pentru proces.

Pricesele lui Michael Jackson ar putea reîncepe FOTO Profimedia

Procesele au fost depuse după moartea lui Jackson în 2009 de către Wade Robson în 2013 și James Safechuck în anul următor. Cei doi bărbați au devenit mai cunoscuți pentru că și-au spus poveștile în documentarul HBO din 2019, „Leaving Neverland”, potrivit The Associated Press.

Ambii au dat în judecată MJJ Productions Inc. și MJJ Ventures Inc., două corporații pentru care Jackson era unicul proprietar și singurul acționar.

În 2021, judecătorul de la Curtea Superioară Mark A. Young a hotărât că cele două corporații și angajații lor nu aveau nicio obligație legală de a-i proteja pe Robson și Safechuck de Jackson. Dar, într-o decizie provizorie luna trecută, Curtea de Apel al Districtului 2 din California a revocat judecătorul și a ordonat ca cele două cazuri să fie din nou judecate.

Legea care a permis reluarea proceselor

Avocații care se ocupă de proprietățile ce i-au aparținut lui Jackson vor încerca miercuri să convingă Curtea de Apel să renunțe.

Procesele au revenit după ce, în 2017, s-a depășit termenul de prescripție. O nouă lege din California, care a lărgit temporar sfera cazurilor de abuz sexual, a determinat Curtea de apel să le restabilească. Averea personală a lui Jackson - bunurile pe care le-a lăsat după moartea sa - a fost ținta acuzării.

Robson, acum un coregraf în vârstă de 40 de ani, l-a cunoscut pe Jackson când avea 5 ani. El a continuat să apară în videoclipuri muzicale Jackson și să înregistreze muzică la casa sa.

În proces, el a susținut că Jackson l-a molestat pe o perioadă de șapte ani. Se spune că era angajatul lui Jackson, iar angajații a două corporații aveau datoria să-l protejeze în același mod în care școala ar avea nevoie pentru a-i proteja pe copii de liderii lor.

Și-au schimbat declarațiile

Safechuck, acum în vârstă de 45 de ani, a spus că l-a întâlnit pe Jackson în timp ce filma o reclamă pentru Pepsi, când avea 9 ani. El a spus că Jackson l-a sunat des și i-a oferit cadouri înainte de a trece la o serie de incidente de abuz sexual.

Apropiații lui Jackson au negat ferm și în mod repetat că a abuzat pe oricare dintre băieți și a subliniat că Robson a mărturisit la procesul penal al lui Jackson din 2005 că nu a fost abuzat, iar Safechuck a spus același lucru autorităților.

Associated Press nu numește de obicei persoane care spun că au fost victimele abuzului sexual. Dar Robson și Safechuck s-au prezentat în mod repetat și au aprobat folosirea identității lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană