Procesul lui El Chapo: Avocaţii apărării îl prezintă drept ţap ispăşitor; urmează decizia juriului

Procesul lui El Chapo: Avocaţii apărării îl prezintă drept ţap ispăşitor; urmează decizia juriului

Procesul traficantului mexican de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman a ajuns la final: joi, au pus concluzii în instanţă avocaţii apărării, iar juriul îşi va începe dezbaterile luni, informează Reuters.

Guzman, în vârstă de 61 de ani, a fost extrădat din Mexic în SUA în 2017. Procurorii americani îl acuză că a adus în Statele Unite tone de cocaină, heroină, metamfetamină şi marijuana. Dacă juraţii îl consideră vinovat, el ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă. Acordul de extrădare exclude posibilitatea unei condamnări la moarte.

Avocaţii apărării au încercat joi să convingă juriul că El Chapo este doar un ţap ispăşitor pentru cartelul Sinaloa, al cărui lider ar fi de fapt Ismael "El Mayo" Zambada. Acesta a fost şi el inculpat, însă autorităţile nu au reuşit încă să îl aresteze şi să îl aducă în faţa instanţei.

Jeffrey Lichtman, avocatul lui Guzman, şi-a repetat joi teoria că Zambada a mituit guvernul de la Ciudad de Mexico pentru a scăpa şi pentru a-l sacrifica în schimb pe El Chapo. Avocatul a mai afirmat că mita de 100 de milioane de dolari plătită de clientul său fostului preşedinte mexican Enrique Pena Nieto, potrivit unui martor, trebuie să fi provenit de fapt de la Zambada. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...