Procuratura rusă cere o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru un jurnalist acuzat de „trădare de țară”

Procuratura rusă cere o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru un jurnalist acuzat de „trădare de țară”

Procurorii ruși au cerut ca jurnalistul rus Ivan Safronov să fie condamnat la 24 de ani de închisoare pentru „trădare de patrie”, scrie pe Facebook avocatul acestuia, Evgheni Smirnov, citat de Reuters.

FOTO EPA-EFE

„Procurorii au oferit o pedeapsă de 12 ani în schimbul recunoașterii vinovăției”, a afirmat Smirnov, în urma audierii de marți.

Safronov a refuzat să accepte această înțelegere și a negat acuzațiile potrivit cărora ar fi adunat date confidențiale despre armata rusă și le-ar fi predat agenților occidentali de informații.

Procurorii ruși pretind că jurnalistul ar fi transmis secrete militare despre vânzările de arme rusești către țări din Orientul Mijlociu și Africa și către Republica Cehă, țară membră NATO, în timp ce lucra ca reporter în 2017.

Safronov - care a lucrat la publicațiile Vedomosti și Kommersant- a calificat aceste acuzații drept „o parodie absolută a justiției și a bunului simț”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…